Michelisz_Usa_arc

Fotó: Eurosport

Kedd reggel a Zengő Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy lemond a második privát Honda Civic-re meglévő opciós jogáról, és 2014-ben is egy autóval indul a WTCC-ben, amelyet Michelisz Norbi vezet majd.
A magyar pilóta a WTCC Blog megkeresésére elmondta, kettős érzések vannak benne, de összességében úgy gondolja, jó döntés született.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
"A csapatunk megítélésén mindenképpen sokat dobott volna a második autó, és némi szakmai előnyünk is származott volna belőle, de összességében úgy érzem, hogy inkább a teljesítmény rovására ment volna, hiszen komoly terhet jelent két gyári szintű Honda versenyeztetése" - mondta Norbi a WTCC Blognak.
A Honda október végéig akart választ kapni arra, hogy a Zengő Motorsport össze tudja-e rakni a negyedik autó költségvetését, és bár voltak biztató tárgyalások magyar és külföldi résztvevővel is, egyik sem halad a várt irányba, így a csapat végül lemondott az opciós jogról.
"Wéber Gabi miatt nagyon sajnálom, hogy nem lesz második Honda, korábban is mondtam már, hogy megérdemelne egy újabb lehetőséget a WTCC-ben. Viszont ha csak a saját szempontjaimat nézem, akkor szerintem az én helyzetem biztosabb így."
Norbi arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban több versenyző is megkereste a Zengő Motorsportot, illetve más csapatok is igényt formáltak a negyedik Hondára, így érthető, hogy a japánok szerették volna október végéig lezárni a kérdést.
"Számunkra ez volt a biztos döntés. Jövőre az egész csapattal arra koncentrálhatunk, hogy harcban legyünk a világbajnoki címért. Négy év tapasztalattal a hátam mögött szeretnék minél több futamot nyerni, és minimum bekerülni a top3-ba. Tudom, hogy vannak még nálam jobb versenyzők a mezőnyben, de kis szerencsével a világbajnoki cím is elérhetőnek tűnik."
Zárásként pedig megismételte, amit már korábban is elmondott a WTCC Blognak: nem tart attól, hogy a Citroen komoly előnybe kerül.
"A Honda rengeteg tapasztalattal rendelkezik a túraautózás világában, korábban versenyeztek az S2000-es Accorddal, azelőtt a típus SuperTouring változatával, illetve négy éve ők nyerik a BTCC-t is. Ezzel szemben a Citroen számára teljesen új terület a túraautózás. Nyilván Yvan Muller hatalmas segítség lesz, de még nem a jövő évi autóval és nem is a jövő évi gumikon tesztelnek, úgyhogy nem tartok attól, hogy meglépnek" - zárta Norbi.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00