Michelisz_teszt_arc_autoban

Fotó: Eurosport

Sajnos elég nehézkesen szivárognak az információk Olaszországból, pedig higgyétek el, mindent megteszünk azért, hogy a lehető leghamarabb híreket szerezzünk a Zengő Motorsport első idei tesztjéről. A munka egy Milánó közelében található kis pályán, Cervesinában folyik (itt járatták be Monteiro Civic-jét is), ahol nehéz internetet szerezni, és sajnos sem az ebédidőben, sem este, sem pedig ma reggel nem tudtam kapcsolatot teremteni a helyszínen lévőkkel.
Picit bosszúsan meg is jegyeztem, hogy könnyebben elérem Yvan Mullert vagy a ladásokat tesztelés közben, mint egy magyar pilótát és csapatot, de távol álljon tőlem a kötözködés; első a munka, az a fontos, hogy az autó rendben legyen Marrakeshre.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Végül egyébként a Honda hivatalos oldala törte meg a csendet, feltöltöttek három fotót Michelisz Norbiról és egyet Mehdi Bennaniról. A szűkszavú kommentárból csak annyi derült ki, hogy tegnap sikeresen lezajlott a harmadik Civic (tehát Norbié) bejárató edzése.
Először Gabriele Tarquini ment vele néhány rendszerellenőrző kört, majd átadták a magyar csapatnak és Norbinak. Bennani Hondájáról csak egy boxban állós kép került fel a netre, arról nincs információnk, hogy a marokkói ment-e az autóval vagy sem.

Bennani_teszt_Honda

Fotó: Eurosport

Itt egy pillanatra megállnék. A Facebookon pár hozzászóló felháborodva kérdezte, hogy miért lett egyszerre kész a két Civic, hol van a Zengő Motorsportnak "megígért" előny? Nekem is lenne a kérdésem: az, hogy Bennani autója készen van, miért jelentené azt, hogy Norbiétól vették el az "erőforrást"?
Egy autón adott mennyiségű ember tud dolgozni, különben csak feltartják egymást. Miután véglegesítették a TC1-es Hondát, a csapat nekiállt a két privát autó összeszerelésének. Úgy tűnik, volt rá kapacitásuk, hogy egyszerre elkészüljön mindkettő, de ebből nem következik, hogy Norbién "lelassították" a munkát, hogy Bennanié hamarabb legyen kész.

Michelisz_teszt_Honda_palyan

Fotó: Eurosport

A Zengő Motorsport abban az esetben élvezhetett volna előnyt, ha a két autó között kvázi "dönteni" kell, ám erre most nem volt szükség. Mostanra lett kész, de végül volt elég erőforrása a csapatnak arra, hogy a két privát kocsival egyszerre végezzen. Ennyi.
Több hírünk nincs. Úgy tudjuk, ma tovább teszteltek Norbiék Olaszországban, ám hogy pontosan mi történt, mennyit mentek, hogyan muzsikált az autó, nem tudjuk. Próbálkozunk tovább...

Michelisz_teszt_arc

Fotó: Eurosport

Fotó: Honda Racing
[ad#2]
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21