Bár nem is ezzel a céllal érkezett a Zengő Motorsport WTCC-s versenyzője a Himesháza - Újpest Magyar Kupa mérkőzésre. Bár Norbi ma már Pécsen él, de az alig több mint 1000 lelket számláló baranyai faluban született, és mivel a család mellett sok barátjai él ott, gyakran visszajár "Himesre".
Kedden például egy focimeccs alkalmával, hiszen a megyei harmadosztályban szereplő helyi futballcsapat a nagy múltú Újpestet látta vendégül a Magyar Kupában. Szabó Endre, a Blikk újságírójának beszámolója szerint valósággal felbolydította a csöndes kis falut a lila-fehér alakulat érkezése, még a környékről is jöttek nézők, így közel 1300-an szurkoltak a himesházai fiúknak.
Köztük ott volt a település legismertebb szülöttje, Michelisz Norbi is, aki saját elmondása szerint régebben rendszeresen lejárt a helyi meccsekre.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
"A csapatunkból szinte az összes srácot ismerem, de régen láttam már őket focizni. Amióta Pécsen lakom, ritkán jutok ki a meccseikre, míg korábban rendszeresen ott voltam a rangadókon"
- mesélte a magyar pilóta a Blikk.hu-nak.
Ám ha már ott volt, Norbi nem csak megnézte a mérkőzést, hanem egy megtisztelő felkérésnek eleget téve az ünnepélyes kezdőrúgást is ő végezte el.
"Nagy nap volt ez a falu életé­ben, hiszen ritkán jönnek hozzánk ilyen ismert vendégek. Én sem akartam kimaradni a buliból. Bár bevallom, minden spontán alakult, a szervezők éppen a bevonulás előtt ráncigáltak oda, hogy végezzem el a kezdőrúgást. Megtisztelő volt a felkérés."
A két csapat közti sok-sok osztálynyi különbséget azonban még a Hondával versenyző pilóta jelenléte sem tudta ellensúlyozni, a hazai csapat 13-0-ra kapott ki az élvonalban szereplő riválistól. Ettől persze még senki nem akart Dunának menni Himesházán, sőt.
"Most nagy zakót kaptunk, de a jobbtól nem szégyen kikapni, éppen ellenkezőleg, sokat lehet belőle tanulni. A drukkerek sem szomorkodtak, igazi futballünnep volt ez számunkra"
- zárta Norbi.
Michelisz Norbi kezdőrúgásától tehát sajnos nem lett jobb a magyar foci (ennél azért nagyobb a baj a labdarúgásunkban), ám a magyar pilótának jól esett az otthon feltöltődés, Himesházán pedig mindig örülnek, ha az ország egyik legnépszerűbb sportolója hazalátogat.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00