Michelisz_porto_Szerviz

Fotó: Eurosport

Versenykilométerből sajnos nem sok jutott Michelisz Norbinak a portói WTCC hétvégén, a Zengő Motorsport pilótája az első futam második körében a szalagkorlátnak csapódott, és az ütközésben olyan súlyosan megsérült a Honda, hogy a második futamra lehetetlen volt megjavítani.
Ennek ellenére Norbi - bármilyen furcsán is hangozhat elsőre - rengeteg pozitívummal tért haza Portóból. Az időmérőn ismét ő lett a legjobb hondás, vasárnap reggel megnyerte a bemelegítő edzést, és úgy összességében is jól érezte magát a Civic-ben.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
"Természetesen nem esett jól, hogy összetört az autó, és, hogy nem tudtam indulni a második futamon sem, de annyira nem viselt meg a dolog, mint a korábbi esetek. Egy elég hosszú jó sorozat után érkeztünk Portóba, és ebben a bajnokságban előfordulnak az ilyen hétvégék. Idén ez volt az első törésünk, ami szerintem jó arány" - mondta Norbi a WorldTouringCarsnak.
"A baleset előtt már több helyen is éreztem, hogy valami nincs rendben a Honda jobb elejével. Az ominózus kanyarban aztán már a bejárat után tudtam, nem fogok tudni befordulni. Utálom azt az érzést, amikor "várod" a falat. Sajnos sosem fogjuk már megtudni, hogy pontosan mi történt. Lehet, hogy egy lassú defekt, de az sem kizárt, hogy a Nykjaerrel történt koccanás okozott valami hibát."
"A végén kicsit szerencsém is volt, mert egy pukli miatt irányba fordult az autó, és az oldalával kapta el a korlátot, ami valamelyest csökkentette a károkat."

Michelisz_Porto_honda

Fotó: Eurosport

Norbiból profi analitikus versenyző lett az évek során, és ezt mutatja, hogy nem intézi el az esetet annyival, hogy műszaki hiba következtében történt. Még egy ilyen szituációban is feltette magának a kérdést, lehetett-e volna valamit másképp csinálni?
"Gondolkoztam a dolgon, és arra jutottam, hogy miután először éreztem a zűrt az autó jobb elejénél, talán lassítanom kellett volna. Szerintem a legnagyobbak, a világbajnokok abban különböznek a többiektől, hogy az ilyen helyzeteket mindig tökéletesen mérik fel, és jó döntést tudnak hozni."
"Ha ott visszaveszek, talán csak az első futam ment volna el, és a másodikon rajthoz tudok állni. De ezen már kár töprengeni" - folytatta Norbi.
Azt mondják, az igazi sportoló egyik ismérve, hogy még a jónál is jobb akar lenni, és minden helyzetben a javulás lehetőségeit keresi. Mintha illene valakire ez a leírás... :)
Portó már a múlté, a csapat és Norbi mostantól előre tekint. Négy hét múlva Argentínában folytatódik a világbajnokság, egy olyan pályán, ahol a jelenlegi mezőnyből még senki sem járt.
"Nézegettem már a pályát, és ígéretesnek tűnik. Leginkább a Szlovákiaringhez hasonlít, ahol az eddigi legjobb hétvégéjét futotta idén a Honda. Ráadásul még az autó súlya is pont ugyanannyi lesz, mint akkor. Én sokkal jobbnak érzem most magam az autóban, mint Szlovákiában, úgyhogy remélem valami jó fog kisülni az argentínai utazásból" - zárta Norbi.
Természetesen sok minden másról is beszélgettük a Zengő Motorsport versenyzőjével, amelyeket a következő napokban olvashattok a WTC-n. Holnap például megtudhatjátok, mit gondol Norbi az új szabályokról.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23