Michelisz Norbi szűk másfél órája megszerezte első dobogós helyezését a TC1 Honda Civic-kel, miután hiba nélkül teljesítette a szakadó eső miatt igen nehézre sikerült első szlovákiai futamot.
A magyar pilóta szokásához híven kiválóan rajtolt, a bemozduló Yvan Mullert simán lenyomta, sőt, az egyes kanyar előtt már a második Pechito Lopezt szorongatta, ám végül az argentin fordult el előbb. Úgy tűnt, a Citroen nagyobb motorereje döntött, ám mint később kiderült, Norbi vette óvatosra a figurát.
"Jól sikerült a rajtom, elmentem Yvan mellett, sőt, már Lopez előtt jártam, de az egyes kanyar előtt inkább óvatosra vettem a féktávot, mert nem tudtam pontosan, hol vannak a határok ilyen körülmények között. Sőt, szinte az egész versenyen óvatosan mentem" - mondta Norbi a sajtótájékoztatón.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Racionális döntésnek tűnik, hiszen ha el is fordult volna az argentin előtt (kockáztatva egy ütközést vagy megforgást), a köridőket látva sokáig úgysem tudta volna tartani a második helyet, a visszaelőzés pedig újabb veszélyeket tartogatott volna.
"Nagyon örülök, hogy idén először sikerült dobogóra állnom. Nagyot léptünk előre a hungaroringi hétvégét követő teszten, és ez most meg is mutatkozott a teljesítményünkön" - zárta Norbi.
A második futam közvetítése 17:00-kor kezdődik az Eurosporton, ám most imádkozni kell, mert van rá némi esély, hogy csúszik a kerékpár...
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22