Ezzel a címmel kezdi taglalni a Yokohama kupa legalapvetőbb statisztikáit a WTCC hivatalos honlapja, arra utalva, hogy Norbi Rob Huffhoz hasonlóan elsősorban kiegyensúlyozott teljesítményének köszönheti a privát bajnoki címet. A cikk kiemeli, hogy a Zengő Motorsport pilótája öt győzelmet szerzett a szezon során, pontosan annyit, mint legközelebbi riválisa, Pepe Oriola, de kettővel kevesebbet, mint a harmadik helyen végző Stefano D'Aste.
Norbi a szezon első 18 futamból 17-szer pontot szerzett, és ez a megbízható teljesítmény kellett ahhoz, hogy végül bajnok lehessen, hiszen az utolsó hat verseny mindössze öt privát pontot termett neki. Az addig kiharcolt 25 pontos előny azonban szerencsére kitartott a bajnokság végéig.
A nyári szünetben tartott két szlovákiaringi teszt hatása erősen megmutatkozott Norbi teljesítményén, Curitibától Sonomáig egy hármas győzelmi sorozatot vágott ki, miközben Oriola és D'Aste többször is betlizett. A spanyol például összesen három privát pontot gyűjtött, mialatt Michelisz háromszor nyert. Gyakorlatilag itt dőlt el a Yokohama kupa sorsa, azaz kulcsfontosságú döntés volt a Zengő Motorsport részéről, hogy nem bérbe adták a második BMW-t, hanem pénzt nem sajnálva teszteltek vele.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
Pepe Oriola állt a legtöbbször a privát dobogón, a spanyol tini 13 alkalommal verekedte be magát a privát top3-ba, ezzel szemben Norbi és D'Aste összesen tízszer volt hivatalos a pódiumra a nagy díjkiosztó után. A zengős pilóta kiegyensúlyozottságát húzza alá az is, hogy mindössze négy futamon nem szerzet Yokohama pontot, miközben Oriola nyolcszor, D'Aste hétszer nullázott.
Ejtsünk szót a Zengő Motorsport másik versenyzőjéről is, Wéber Gábor az európai versenyek során hatszor szerzett pontot a Yokohama kupában, legjobb eredménye egy ötödik hely volt, amelyet a hungaroringi első futamon ért el.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22