Michelisz_usa_honda_wup

Fotó: Eurosport

Portó után Amerikában is a lehető legjobb eredménnyel hangolt Michelisz Norbert a délutáni versenyekre, a Zengő Motorsport pilótája jelentős előnnyel nyerte meg a helyi idő szerint reggel kilenckor rendezett bemelegítő edzést.
Norbi egy 1:45.917-es időeredménnyel végzett az élen, ami a Q2-ben Tom Chilton és Yvan Muller mögött a harmadik helyre lett volna jó. Ez alátámasztja azt a döntést, hogy tegnap inkább a 10. helyre próbált taktikázni, hiszen egy harmadik idő után a második futamon a hetedik rajtkockából kellett volna indulnia, így viszont a negyedik rajthely lesz az övé.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A 45.9 viszont azt mutatja, hogy Norbi és a Honda is kiváló állapotban van, az új motor hibátlan, és a beállításokkal is minden rendben. Nincs más hátra, mint előre, a második futamon a dobogó a cél. Sokszor mondtuk már, Michelisz tavaly itt mindkét futamon a top3-ban végzett, imádja a pályát, úgyhogy minden esély megvan egy ünneplős délutánra.
"Ha lesz lehetőségem az első futamon pontokat szerezni, akkor mindenképpen megpróbálom a dolgot, de nem történik semmi rendkívül előttem, akkor inkább arra fogok figyelni, hogy egyben hazahozzam az autót" - mondta Norbi az edzés után az Eurosportnak.
Ha hihetünk James Thompson egy héttel ezelőtti nyilatkozatának, akkor a Lada Granta is jó lehet, az angol második lett, több mint négy tizeddel Norbi mögött. Ettől függetlenül kisebb fajta csoda kell a pontszerzéshez, Sonomában a 18. helyről nem lesz könnyű a felzárkózás.
A Honda erejét mutatja, Tiago Monteiro harmadik helye, Yvan Muller és Mehdi Bennani előtt.
Basseng továbbra is kiváló formában van, a tizedik időt autózta, jó esélye lehet a pontszerzésre. A bamboosok viszont megint elkalandoztak a mezőny végébe, MacDowall 20., Nash 22. lett. Tom Coronel csak négy kört tett meg, gyanítom, egy rendszerellenőrzés után spórolt a gumikkal.
A bemelegítő edzés végeredménye:

Sonoma_wup

Fotó: Eurosport

Az első versenyt 20:30-tól (Eurosport), a másodikat 23:00-tól (Eurosport 2) láthatjátok élőben!
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21