Losonczy Levi és az őt segítő háttér sosem kereste a rövidebb utat.
Nem akartak könnyen, olcsón, hirtelen a csúcsra jutni, mert tudták és tudják, az ilyennek szinte mindig rossz a vége. Emlékszem, amikor Hatvani Bálint, az Eurosport szakkommentátora először mesélt nekem Leviékről.
Szó szerint már nem tudnám idézni, de az volt a lényeg, hogy végre egy olyan srác, egy olyan háttérrel, akik „rendesen akarják csinálni.” Bejárni az utat, elvégezni a munkát, beletenni a melót és megtanulni mindent az alapoktól kezdve.
WTCR
Michelisz Norbi kipróbálná magát egy formaautóban is
02/10/2022 - 09:17
A mai világban, amikor mindenki azt akarja elhitetni az emberekkel, hogy lehet gyorsan, könnyen, erőfeszítés nélkül is. Ami persze nem igaz, de mire ez kiderül, ők már nincsenek ott.
Éppen ezért jelentett óriási örömöt, amikor először hallottam a most következő örömhírt. Mert ha valakik, ők megdolgoztak érte.
Levi néhány év Renault Cliózás után idén lépett egy kategóriával feljebb, TCR-re váltott, és az Unicorse istálló Alfa Romeo Giuliettájával indult néhány futamon a TCR Easter Europe-ban. Az autót Borbandi Zsolti csapatának támogatásával a Zsille Motorsport készítette fel, és – akárcsak az elmúlt években – Hatvani Bálint ténykedett a versenymérnökként
A cél a tanulás volt, egy magasabb kategória megszokása eredménykényszer nélkül, de már az első hétvége a Hungaroringen olyanra sikerült, hogy akinek van szeme, és tud számokat olvasni az látta... Az év második fele pedig még ennél is izgalmasabbnak ígérkezik.

Losonczy Levi a Hyundai Elantrában.

Fotó: From Official Website

„Érkezett egy lehetőség a Hyundaitól, és nemrég egy külföldi teszten kipróbálhattam az új Elantrát. Jól sikerült, majd egy hosszabb egyeztetési sorozat kezdődött, aminek az lett a vége, hogy összesen négy versenyen indulhatok az olasz Team-Aggressive Italia csapatnál egy Elantra N TCR-el” – mondta Losonczy Levi az Eurosport Hungary-nek.
Négy forduló három különböző bajnokságban, két különböző gumin. Csak hogy legyen mit tanulni.
„Az első közös versenyünk a TCR Eastern Europe sorozat két hét múlva esedékes szlovákiai fordulója lesz, aztán szeptember 16-18 között a TCR Italy-ban megyünk Vallelungában. Szeptember végén ott leszünk a TCR Europe monzai állomásán, és az idényzáró barcelonai versenyen is.”
Íme az időpontok:
Augusztus 20-21 – Szlovákiaring (TCR Eastern Europe)
Szeptember 16-18 – Vallelunga (TCR Italy)
Szeptember 23-25 – Monza (TCR Europe)
Október 14-16 – Barcelona (TCR Europe)
„Szavakkal nem nagyon tudom leírni, mit jelent számomra, hogy azt az autót vezethetem, amivel Michelisz Norbi is megy a WTCR-ben. Látjuk, hogy a Hyundai mire képes a bajnokságban, és megtiszteltetés, hogy ezzel az autóval mehetek.”
„Tanulni szeretnék, ez az első számú cél. Nem tűztem ki, hogy az első háromban akarok végezni, de versenyképes szeretnék lenni a hétvége elejétől a végéig. A legfontosabb feladat az lesz, hogy hamar feltaláljam magam az autóban, jól együtt tudjak dolgozni a csapattal, és a lehető leghatékonyabban használjam ki a rendelkezésre álló időt.”
Az említett első élmény meglehetősen rövid volt, de Levi egyből érezte, egy teljesen más autóba ült be, mint amit eddig bármikor vezetett.

Az autó, és rajta már Losonczy Levi neve.

Fotó: From Official Website

„Az Alfa is egy jó és versenyképes autó, de ha a jövőt nézem, nagyon fontos, hogy egy ilyen modern, friss fejlesztésű géppel is tudjak tanulni. Még csak kevés időt ülhettem az Elantrában, de azonnal lejött, hogy egy teljesen más, újabb technológia, mint amit eddig vezettem.”
Augusztusban tehát indul a nagy kaland, első körben egy ismerős bajnokságban (Eastern Europe) és ismerős gumin (Kumho). De aztán jön a 30+-os mezőnyével a TCR Italy, meg hozzá a Hankook gumik, hogy aztán megmérje magát a TCR-kategória második legrangosabb bajnokságában (szintén Kumho gumikon).
Jó tudni, hogy Levi, Bálint és a Zsille Motorsport az elmúlt években alaposan elvégezte a munkát, hogy Levi ennek a kihívásnak bátran vághasson neki.

Nem akarsz lemaradni a WTCR-hírekről? A lenti videóban megmutatjuk, hogy kérhetsz értesítést a mobilodra az Eurosport applikációval.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

WTCR
Tassi Attila szíve szerint egy Honda NSX-be ülne át
22/09/2022 - 08:27
WTCR
Tim Gábor jövőre már teljes szezont menne a közösségi finanszírozás után
20/09/2022 - 12:05