Bucsi Attila múlt szerdán ünnepelte a 15. születésnapját, aztán útra kelt Szlovákiába, hogy folytassa a nagy menetelését a Swift Cup Europe-ban.
Az idény addigi mind a hat futamát megnyerte, és az volt a célja, hogy megőrizze a 100 százalékos mérlegét a Slovakiaringen. Az időmérőn rögtön nagy csatát kellett megnyernie az osztrák Fabian Ohrfandl előtt.
"Nagyon szoros volt az időmérő, mindössze 15 ezredmásodperccel nyertem, amire nehéz is azt mondanom, hogy ebben vagy abban a kanyarban csináltam valamit jobban, mert ez annyira kicsi különbség, ami vezetéstechnikával alig mérhető. Azért is örültem az első helynek, mert az volt a célom a hétvége előtt, hogy 100 százalékos legyek Szlovákiában, amihez már az időmérőn az élen kellett végezni" – fogalmazott Bucsi Attila, aki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyez idén.
WTCR
Michelisz Norbi kipróbálná magát egy formaautóban is
TEGNAP - 09:17
Bucsi az első futamon nagy fölénnyel rajt-cél győzelmet aratott, majd a második versenyen a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről indulva is az élre tört, és végül akkor is több mint nyolc másodperces előnnyel intették le az első helyen.
"Az első futamon csak az első néhány kanyarban kellett védekeznem a pole pozícióból rajtolva, mert utána szerencsém volt, ugyanis a mögöttem lévő két versenyző egymással csatázott, ami miatt tempót vesztettek, és meg tudtam lógni előlük. A második verseny izgalmasabb volt, főleg, hogy az egész hétvégén lógott az eső lába, és amikor felálltunk a rajtrácsra elkezdett szemerkélni az eső."
"Nem lehetett tudni, hogy mi lesz ebből, de végül nem szakadt le az ég, csak egy kicsit csúszott a pálya. Mivel győzni akartam, nem óvatoskodtam, támadásba lendültem, és sikerült úgy hetet előznöm, hogy az autón egy karcolás sem esett, pedig a túraautózásban ez a mezőny sűrűjéből indulva mindig benne van."

Bucsi Attila és Boriszov Dani, aki nem mellesleg Michelisz Norbi versenymérnöke a WTCR-ben. (Fotó: M1RA)

Fotó: From Official Website

Bucsi Attila tehát négy forduló után nyolcból nyolc győzelmet számlál a Swift Cup Europe-ban. Egyre többen tehetik fel a kérdést, hogy a fiatal kora ellenére nem nőtte-e már ki a bajnokságot, noha az erősebb autókat felvonultató szériákban, mint a TCR-kategória, csak 16 éves kortól versenyezhet.
"Úgy érzem, még mindig van kiaknázatlan terület számomra ebben a bajnokságban is, jó érzés például visszanézve látni azt, hogy a tavalyi évhez képest tudtam fejlődni idén" – válaszolta a felvetésre a HUMDA Academy pilótája.
A M1RA másik fiatal versenyzője, Csermely Móric az időmérőn a hatodik helyet szerezte meg a Slovakiaringen, majd a két futamot a hatodik és a nyolcadik helyeken zárta, egyúttal a junior értékelésben ő is dobogóra állhatott.
A Swift Cup Europe ötödik – és jelen állás szerint az idei utolsó– fordulóját szeptember végén a lengyelországi Poznanban rendezik.
Forrás: M1RA
WTCR
Tassi Attila szíve szerint egy Honda NSX-be ülne át
22/09/2022 - 08:27
WTCR
Tim Gábor jövőre már teljes szezont menne a közösségi finanszírozás után
20/09/2022 - 12:05