Egy harmadik és egy negyedik hely megszerzése után, öt pontra a legjobb nem-citroenes pozíciót jelentő összetett negyedik helytől nem gondoltam volna, hogy ez a szó elhagyja Michelisz Norbi száját.
A Zengő Motorsport pilótája nagyszerű hétvégét tudhat maga mögött Suzukában, 27 pontot szerzett, dobogóra állt és az első futamon megint ő volt a legjobb Hondás.
23 pontot hozott Tiago Monteiron az összetettben, így karnyújtásnyira van a korábban elérhetetlennek tűnő negyedik helytől, miközben a futamgyőztes Gabriele Tarquinit is sikerült maga mögött tartania, még ha csak két ponttal is. Rajongóként, de elfogulatlan kommentátorként vagy újságíróként is csak azt tudom erre mondani: remek teljesítmény. Mégis, már Norbi második mondatában elhangzik ez a szó: sajnos.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Nagyon örülök a második futam után. Ebben a hétvégében SAJNOS nem volt több, nem mertem reménykedni a dobogóban. Próbáltam a második futam rajtjára összpontosítani, és szerencsére ez jobban sikerült, mint az első. Onnantól kezdve pedig éreztem, hogy meg van a tempó" - mondta Norbi a zengomotorsport.hu-nak.
Talán túlzott szerénységnek, vagy mímelt visszafogottságnak tűnhet, de azt hiszem, ismerem annyira Őt, hogy kijelentsem: szó sincs erről. Michelisz Norbi egyszerűen győztes fajta, aki örül ugyan a dobogónak, de aki a Citroen armadával szemben is mindig, mindenhol győzni szeretne. Ahogy azt megannyi sportoló megfogalmazta már: egy győztes van, és rengeteg második helyezett.
Úgy hiszem, az elmúlt évek során a magyar pilóta letett annyit az asztalra, hogy egy suzukai harmadik hely után "sajnálkozhasson", amiért nem sikerült megismételnie a tavalyi elsőséget. Norbi állt már dobogón, indult pole-ból, nyert futamokat, volt privát bajnok, számára már a világbajnoki cím a következő kihívás, ahhoz pedig futamgyőzelmeket kell szerezni.
A világbajnoki mentalitás már megvan benne, reméljük hamarosan a világbajnoki technikai is alatta lesz.
Norbi harminc másodperces kis gyorsjelentésében Borkovic is szóba került, de a zengős pilóta sajnos nem részletezte, belülről hogyan látta a történéseket.
"Az elején megpróbáltam megelőzni Borkovic-ot, mert tudtam, valószínűleg lassabb lesz az első néhány körben. Sajnos ez nem sikerült, de így is megvan a dobogó, és nagyon boldogok vagyunk" - zárta Norbi.
Most uzsgyi haza, és kezdődhet a felkészülés Makaóra, hiszen ha egyelőre nem is a világbajnoki cím a tét, azért azt az összetett negyedik helyet csak jó lenne megszerezni.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48