Nagyon vegyesen alakult Michelisz Norbi számára a hungaroringi WTCR hétvége. A szombati esős körülmények, megspékelve némi motorproblémával, azt eredményezték, hogy csak a 15. hely környékéről indulhatott. Ahonnan aztán mindhárom futamon jó pár helyet javított. 


Vasárnap száraz pályán láthatóan már sokkal jobban élt a Hyundai i30 N TCR, így Norbi némileg feledtetni tudta az időmérős gondokat. Az első futamon egy kisebb műszaki probléma ugyan még megfosztotta a siker learatásától, de aztán egy remek ötödik, illetve egy tizedik helyet szerzett.
A BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse pilótájával néhány nappal a versenyhétvége után beszélgettünk, és felelevenítettük a legfontosabb történéseket. 
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
EGY ÓRA
Pontosan minek volt betudható a szombati gyengélkedés? Hallani lehetett a motorgondokról, de az is látszott, hogy az időmérőn valamennyi Hyundai szenvedett, másnapra pedig sokat javult az tempó.
"Voltak kisebb gondjaink a motorral, de a szombati lemaradás jelentős része nem ezzel hozható összefüggésbe. Én leginkább azért sajnáltam, mert a motorgondok nélkül még ilyen körülmények között is éreztem volna magamban a jedit egy Q2-es időre. Bagatell problémáról volt amúgy szó, és a szombati nap első felében mindig úgy éreztük, megvan a megoldás. Aztán a következő edzésen kiderült, még mindig nincs meg"
- mondta Michelisz Norbi az Eurosport Hungary-nek.  
"Már a hétvége előtt is mondtam, ha választani lehet, én száraz időt szeretnék, mert tudtam, olyan körülmények között biztosan jó lesz az autó. Nem könnyítette meg a dolgunk, hogy az első tengelyre mi most először tettük fel az új Goodyear esőgumit." 

michelisz-hung-eso.jpg

Fotó: Eurosport

"Összességében arra jutottunk, hogy a szombati gyengébb szereplés nem egy, hanem több kisebb probléma összadódásából jött ki." 
A szomorú szombat után tudtad valamennyire élvezni a vasárnapi versenyeket? Vagy ilyenkor teljesen rányomja a bélyegét a hétvégére, hogy a bajnokság mennyire nehezen alakul?
"Hogyne. Nagyon élveztem ezeket a csatákat, és versenyzőként minden ilyen feladat lehetőséget ad a fejlődésre. Hogy leközelebb, amikor újra bajnoki címért csatázhatok, ennyivel is jobb legyek. Nyilván nehéz volt megemészteni, nem a 15. hely környékéről szerettem volna rajtolni, de ilyenkor kizárok minden mást, és abból dolgozom, ami adott."
Mi a véleményed arról, ahogyan Santiago Urrutia a harmadik futam végén visszaelőzött? A kettesben kicsit lelökött az ívről, mielőtt elment volna melletted. 
"Annak volt már előzménye. Az utolsó kanyarban picit lecsúszott az ívről, és bebújtam mellé, majd mikor kiértünk az egyenesbe, számomra teljesen érthetetlen módon kétszer vagy háromszor nekem jött oldalról. Nem tudom, miért, talán frusztrált volt amiatt, ahogy Tarquini korábban megelőzte őt. Viszont nem volt szerencséje, mert később pont emiatt kapott egy defektet."
"Szerintem amúgy egy utólagos figyelmeztetéssel (reprimand) az ilyen belefér. El lehet vitatkozni rajta, hogy ez még túraautós manőver, vagy már oda is sok. Ha valaki messziről érkezve száll bele a másikba úgy, hogy az keresztbe áll, és több helyet veszít, az egyértelműen büntetendő. Ez szerintem olyan volt, amit teljesen következmény nélkül ne lehessen megúszni, de egy figyelmeztetéssel elmegy."
"A figyelmeztetésért jár büntetőpont is, tehát aki ilyennel próbálkozik, az tudja, hogy korlátlanul nem lehet ezt megjátszani." 
Két fordulóval és hat futammal a bajnokság vége előtt Michelisz Norbi 14. az összetettben, hátránya pedig már 113 pont Yann Ehrlacher mögött. Az összetettel tehát már nem érdemes foglalkozni, így célja innentől egy futamgyőzelem megszerzése lesz. 
A bajnokság október 31-én folytatódik a Motorland Aragonon. 
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32