Michelisz Norbi negyedik évét kezdni a Hyundai Motorsport Customer Racing pilótájaként, és a küzdelmesre sikerült tavalyi szezon után idén ismét a mezőny elejébe várja magát.

A 2019-ben világkupát nyerő magyar pilóta továbbra is az olasz BRC Racingnél versenyez, jól megszokott csapattársa, Gabriele Tarquini mellett. A két tapasztalt versenyző idén új autóval, az i30 helyére érkező Elantra N TCR-el támad.
„Nagyon várom a WTCR Túraautó Világkupa következő szezonját. A Hyundai i30 N TCR-el elért sikerek után jöhet az új fejezet a Hyundai Elantra N TCR-el. A BRC Racing tudását és az új autóban rejlő teljesítményt ismerve azt hiszem, nem csak futamgyőzelmekért, de a bajnoki címért harcolhatunk idén. Keményen dolgoztunk azon, hogy már a szezon elején erősek legyünk, és nincs mit titkolni rajta: azt akarom, hogy 2022-ben megint az én autómon legyen az egyes rajtszám” – nyilatkozta Norbi.
WTCR
Tassi Atika erősen kezdte a 2021-es szezont
03/06/2021 14:08
A csapat ennek érdekében erősen ráfeküdt a tesztelésre az utóbbi hetekben. Több európai pályát is meglátogattak, nemrég pedig éppen a Hungaroringen teszteltek. A sokat látott Tarquini szerint mindenük megvan ahhoz, hogy újra bajnokok legyenek.
„Rengeteget teszteltünk a Hyundai Elantra N TCR-el, és hamarosan elérkezik az idő, hogy learassuk a kemény munka gyümölcsét. A WTCR szezon kezdete előtt megpróbáltuk minél jobban kitanulni az új autó trükkjeit, hogy tovább vihessük az eddigi sikersorozatot. A miénk az egyik legerősebb csapat a WTCR-mezőnyben, és megvan a képességünk arra, hogy az egyéni és a csapatbajnokságot is megnyerjük. Én lettem a WTCR első bajnoka a Hyundai i30 N TCR-el, és a Hyundai Elantra N TCR-el is képes leszek erre” – tette hozzá Tarquini.
A BRC Racing versenyzői már kétszer elhozták az egyéni bajnoki címet, a csapat-elsőség viszont eddig nem jött össze az olaszoknak. Idén ezt is besöpörnék a Michelisz-Tarquini párossal.
„Gabriele és Norbert a WTCR legtapasztaltabb és legeredményesebb versenyzői közé tartozik, ezért erősen hisszük, hogy idén mindkét bajnoki címért harcban leszünk. Felkészülten akarunk megérkezni Németországba, úgyhogy felpörgettük a tesztprogramot. A Hyundai Motorsport Customer Racing támogatásával a hátunk mögött mindenünk megvan ahhoz, hogy eredményesek legyünk a Hyundai Elantra N TCR-el” – fogalmazott Gabriele Rizzo, a BRC Racing csapatvezetője.
Norbi csapatán kívül még két alakulat képviseli majd a koreai márkát: az Engstler Motorsportnál Jean-Karl Vernay és Luca Engstler lesz a két pilóta, míg az olasz Target Competition a Bäckmann testvérekkel, Andreasszal és Jessicával érkezik.
A 2021-es WTCR-szezon június 4-5 között rajtol a Nordschleifén, és a versenyeket az Eurosport élőben közvetíti.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Michelisz, Tassi és Boldizs készen áll a WTCR-nyitányra
01/06/2021 19:44
WTCR
Tarquini először tett említést a visszavonulás lehetőségéről
20/04/2021 18:20