Malajziában rendezték a Hungaroring Esport Bajnokság utolsó előtti állomását, azon a sepangi pályán, ahol 2019 decemberében Michelisz Norbi felült a WTCR trónjára. Az egy eszelős hétvége volt, akárcsak ez a mostani. 


Egyre nagyobb a nyomás Magyarország legjobb szimulátoros menőin, hiszen a bajnokság legjobbjának egy teljes szezont finanszíroznak a sorozat szponzorai egy valódi versenyautóval. 
Az időmérő edzésen megint nem sikerült kirúgni a széket Báldi Gergő (Team Simple) alól, az Esport WTCR előszezon bajnoka egyhuzamban negyedszer is verhetetlen volt egy körön. A virtuális Le Mans 24h-ra készülő Pinczés Ádám (Team PCTrade Systems) lett a második, Nagy Dávid (Team #mentsdegyszerűen) pedig a harmadik. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Báldi-király az első futamon is végig uralkodott; jött tőle a szokásos remek start, és a letisztult, hiba nélküli versenyzés. Nagy segítség volt számára, hogy mögötte Csuti Zoltán (Team Hungaroring), Nagy Dávid és Pinczés halomra ölte egymást, így végül közel két másodperc előnnyel nyert. A többiek a fenti sorrendben jöttek be utána, míg az ötödik Zsupanek Bence (Team NÚSZ) lett. 
A második futamról nem is igazán tudom, hogyan írjak. Az a helyzet, hogy végig jegyzeteltem a 25 percet, de ha most ránézek erre a szóhalmazra, teljesen esélytelen, hogy normális terjedelemben írjam meg mindazt, ami történt.

hungaroring-esport-sepang_baldi_meccs.jpg

Fotó: Eurosport

Frenetikus verseny volt, hatalmas előzésekkel és sok-sok koccanással. A legtöbbnél a srácok érezték a határt, de azért akadt egy-kettő, ahol még a szakkommentátorkodó Michelisz Norbi is felszisszent. 
Tényleg teljes esélytelen minden mozzanatot leírni, tessék szépen megnézni, mert ez kérem színvonal. Kemény, bevállalós versenyzés, piszkálással, pöcköléssel, tuszkolással, de igen jelentős részben sportszerű keretek között. 
Báldi Gergő az elején a tizedikről a hetedik helyig jött előre, de ott taszajtott egyet Leitner Norberten (Team NÚSZ), amit alaposan ki fognak még elemezni. Féltáv környékén már negyedik helynél járt, ám ott rettentően szívós ellenállásba ütközött. Ezt az ellenállást Csuti Zoltánnak és Tóth Dávidnak (Team OMV MaxxMotion) hívták, akikkel iszonyatosan nagyot meccselt a bajnoki listavezető. 
Eközben az élen a Csincsik Marcell, Barna Martin és Pinczés Ádám markolta a dobogós helyeket, és bár az utolsó kanyar után úgy tűnt, Pinczés feljön a második helyre, végül nem változott a sorrend.
Mögöttük Csuti lett a negyedik, Tóth Dávid pedig az ötödik, az összetettet vezető Báldi Gergőt pedig hatodikként intették le.
De mondom még egyszer, ezt lehetetlenség elmesélni, ezt látni kell. 25 perc az egész, és érdemes. 
A Hungaroring Esport Bajnokság záró fordulóját két hét múlva rendezik a névadó szponzornál, azaz a Hungaroringen. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21