Tegnap megrendezték a WTCR-pilóták és szimulátoros menők közös részvételével zajló eSport WTCR előszezon első versenyét a Hungaroringen. A világkupa-győztes Michelisz Norbi mind a két futamon megtörte a Hyundai i30 N TCR-t, ráadásul az egyik eset hátterében egy végtelenül cuki jelenet húzódott. 


A magyar pilóta volt a leggyorsabb a valódi versenyzők közül a selejtezőben, az időmérő edzésen viszont Mat'o Homola és Mikel Azcona is beférkőzött elé. Majd jött a két futam, mindkettőben egy-egy csatt, így végül egy negyedik és egy hetedik helyt lett a termés. 
Norbi egyrészt jól szórakozott, másrészt kicsit fel is bosszantotta magát a futamokon. 
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Úgy érzem, nem készültem fel annyira erre az eseményre, mint kellett volna; kicsit alábecsültem a kihívást. A selejtező után azt hittem, már sínen vagyok, és aztán szinte semmit nem gyakoroltam. Ez meg is látszott a hétfői teljesítményemen"
- mesélte Norbi az Eurosport Hungary-nek. 
"Megint megfogalmazódott bennem, hogy erre nem lehet félig felkészülni. Vagy úgy mész oda, hogy tudod, nem készültél rá semmit, és akkor nem is bosszantod fel magad, vagy rendesen beleállsz, és akkor napi 5-6 órát gyakorolsz."
"De ez, amit most én csináltam, hogy egy idő után nem készülök semennyit, és aztán a futamokat majd megoldom abból, amit addig beletettem, ez nem működik. Mert ilyenkor csak felidegesít, hogy nem úgy mennek a dolgok."
Persze Norbi élete ma már teljesen másként fest, mint 15 évvel ezelőtt, amikor annyit szimulátorozott, hogy saját elmondása szerint kis túlzással még az ételfutár is a postaládán keresztül tolta be neki a pizzát. Ma már két életvidám és okos kislány édesapja, és amíg nincsenek versenyek, igyekszik minél többet velük lenni. 
"Régen, mikor még volt lehetőségem sok-sok órát a gép előtt tölteni, és jöttek az idősebbek, hogy a gyerekek mellett nincs elég idő, meg dolgozni is kell, mindig azt gondoltam magamban, csak keresik a kifogást, mert nem elég gyorsak. Ez most eléggé átértékelődött bennem. Ami nem igaz a valóságban, hogy a gyerek lassít az emberen, az a szimulátoron viszont hatványozottan működik." 
És ha már a gyerkőcök: a lányoknak elévülhetetlen érdemük volt abban hétfőn, hogy apu majdnem kilátogatott a célegyenes lelátójára. Norbi az egyenesben haladva egyszer csak váratlanul balra fordult, és az autója virtuális felkenődött a virtuális szalagkorlátra.
Már az első pillanatban is fura volt, hogy ez miként jött össze, de a világkupagyőztes pilóta most elmondta, Mira és Emma együtt járult hozzá apu sikereihez. Vagy inkább ahhoz, hogy ne kelljen izgulni a dobogó miatt.
"Nem vettem fel fejhallgatót, és már tudtam, hogy valami készül, mert a kisebbik lányom korábban is kopogtatott. Mivel nem tudtam rá reagálni, elkezdett egy kicsit elégedetlenkedni az ajtó előtt, mire jött a nővére, és jó testvérként beengedte. Egy pillanatra odanéztem, és ez lett az eredménye. De a „baj” már három kanyarral korábban kezdődött, úgyhogy szépen elő volt készítve a manőver"
- mesélte Norbi nagy nevetés mellett. 
A WTCR-pilóták közül Niels Langeveldnél és Esteban Guerrierinél is volt egy-egy otthoni kamera, amin néha egészen vicces pillanatokat láthattunk. Norbinál ilyen nincs, és egyelőre nem is lesz. 
"Nem is akarom, hogy legyen. Még a végén meglátják az én kis szimulátoros sarkomat, és mindenki azon fog röhögni. A TV mellé félig srégen betolt 15 colos laptop, meg a felpárnázott szék elég vicces látvány lenne. De majd később lesz jobb is"
- zárta nevetve Norbi. 
A bajnokság két hét múlva a Szlovákiaringen folytatódik, és ha a lányok is úgy gondolják, Norbi ismét harcba száll majd a WTCR-pilóták közti győzelemért. 
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33