Michelisz_Jpn_arc

Fotó: Eurosport

A suzukai hétvége sok szempontból kiemelkedően fontos volt Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport számára. Elsősorban azért, mert ők szerezték meg a Honda által rendkívüli módon várt hazai sikert, ráadásul az első futamon, aminek a WTCC-ben mindig nagyobb értéke van.
A gyárlátogatás és a versenyzés mellett viszont a tárgyalásra is jutott idő a Zengő Motorsport valamint a Honda között, ahol már a jövő évi kérdések is felmerültek.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
27 PERC
"Volt egy egyeztetés Suzukában a Hondásokkal, és szóba kerültek jövő évi dolgok is. Valójában azonban csak apró részletekről beszéltünk, a 2014-es együttműködés sarokpontjai ugyanis már eddig is szilárdak voltak. Úgy is mondhatnám, hogy a jövő év már biztosan megvan" - mondta Norbi a WTCC Blognak.
A leginkább talán az foglalkoztat most mindenkit, hogy a suzukai (és a többi idei) siker hozhat-e valamilyen változást az együttműködésben, urambocsá' a gyári pilóták kilétében...
"Szerintem érdemben nem fog változni a helyzet, mert ez így most pont megfelelő a Hondának. Jó nekik ez a felállás, ezért nem hiszem, hogy módosítanának a pilótapároson. Tiago Monteiro idén borzasztóan balszerencsés volt - körülbelül annyira, mint én - de az elmúlt versenyeken jól ment, és a tapasztalata sokat érhet. Tarquini maradása pedig nem is kérdés számomra."

Zengo_suzuka_honda

Fotó: Eurosport

De akkor milyen téren válhat aprópénzzé a suzukai siker?
"Abban biztos vagyok, hogy a jövőnk szempontjából a lehető legjobb forgatókönyv szerint zajlottak az események. A hungaroringi győzelem is nagyon fontos lett volna, de ha előre tekintünk, akkor ennél jobb időben és jobb helyen nem nagyon nyerhettünk volna."
"Azt viszont most még nehéz megmondani, hogy ennek milyen hatása lehet a mindennapjainkra. Az biztos, hogy sokat nőtt az ázsiónk a Hondánál, és talán szorosabbá válik majd köztünk az együttműködés. Valószínűleg még jobban odafigyelnek majd ránk, és talán olyan gyakorlati hozadéka is lehet, hogy mondjuk lejjebb tudjuk szorítani az alkatrészek árát."
Azt egyébként az egész suzukai hétvége során érezni lehetett, hogy a japánok számára mennyire fontos a jó szereplés hazai pályán.
"Itt volt a Honda igazgatótanácsának négy tagja, és a motorsport részleg teljes vezérkara. Utóbbiakat egyébként már egész jól ismerjük, és érezni lehetett rajtuk, hogy nagy volt a vállukon a nyomás, szerettek volna bizonyítani a főnökség előtt."
"A siker után ki is szabadult belőlük a feszültség, sokan sírtak már az időmérőt követően is. A verseny végén pedig én is nagyon elérzékenyültem, pedig nem vagyok egy sírós típus."
"Biztos vagyok benne, hogy a WTCC-s Honda program középtávú jövője szempontjából is fontos volt ez a győzelem. Így sokkal kevesebben kérdezik majd meg Japában, hogy miért is költenek erre komoly pénzeket" - zárta Norbi.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00