Michelisz_autoban_fp

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi nem tartozik a pesszimista emberek közé, a magyar pilóta mindig hajlik az optimizmusra, ha csak egy szikrányi okot is talál rá. Ám nem híve az értelmetlen és alaptalan vágyak kergetésének, és az elérhetetlen célok kitűzésének sem. Úgy is mondhatnák, Michelisz Norbi egy realista ember.
Ahogy közeledik 2014-es WTCC szezon rajtja, úgy kap egyre több kérdést az esélyekkel kapcsolatban. Általában Magyarországról, de nem ritka, hogy külföldről is megkeresik. A Paul Ricardon tartott kollektív teszt után például az egyik brit túraautós portál faggatta őt az esélyekről.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
"A Paul Ricardon látottak alapján azt mondom, az új autónk rendelkezik a képességekkel, hogy versenybe szállhasson a Citroën ellen, viszont még szükségünk van egy kis időre, kb. az első néhány versenyhétvégére, hogy igazán részletekbe menően kiismerjük a Civic-et" - mondta Michelisz a 'Touringcars.net' oldalnak.
A Citroën egyértelműen előnyben van mindenki máshoz képest, hiszen rafináltan taktikáztak a tavalyi szezon során. Miközben már javában építették az új C-Elysée-t, az utolsó pillanatig halogatták a bejelentést, így csak nyár közepére lett végleges, hogy jönnek az új szabályok. Emiatt az összes többi gyártó, köztük a Honda is megcsúszott a TC1-es technika fejlesztésével.
Norbi azonban úgy látja, a japán-olasz koprodukció remek munkát végzett a tél során, és ha így haladnak tovább, gyorsan behozzák a franciák által kiügyeskedett lépéselőnyt.
"Azt látva, hogy a Civic mennyit fejlődött a köridők tekintetében január vége és február vége között, úgy vélem, a harmadik-negyedik fordulótól kezdve a Honda azonos szinten lehet a Citroënnel."

Michelisz_Hun_honda_sik

Fotó: Eurosport

Michelisz számára különösen fontos lenne, hogy már a harmadik hétvégére eltűnjön a hátrány, hiszen akkor jön a mezőny a Hungaroringre, ami minden évben a legfontosabb verseny számára.
"Az a célom, hogy a Hungaroringig olyan gyorsan tanuljak, amilyen gyorsan csak tudok. Össze kell gyűjtenem a lehető legtöbb információt az autóról és a beállításokról, hogy otthon a legjobb helyekért lehessek harcban."
Bár a zengős versenyző számára továbbra is a világbajnoki cím megszerzése a cél, igyekszik a realitás talaján maradni, és mivel ezúttal is nagyon későn kapja majd meg a Hondát, úgy érzi, nehéz lesz harcba szállni az összetett elsőségért.
"Ha igazán őszinte akarok lenni, akkor nem állíthatom, hogy bajnokesélyes lennék. Tisztában vagyok azzal, hogy az első két-három versenyen nehezen tudok majd a top helyezésekért harcolni."
A 2013-as éve eleje is óvatosságra intheti Micheliszt. Tavaly az utolsó pillanatban készült el a zengős Civic, ami az első két futamon kis túlzással használhatatlan volt; sorra jöttek elő a műszaki hibák. Ám pont ezért Norbi már nem esik kétségbe, és ugyanúgy készül, mint eddig bármikor.
"Számomra ez nem jelent óriási drámát, hiszen minden évben ugyanez a helyzet. Tavaly sem tudtam menni a Civic-kel, és az azt megelőző évben sem volt előszezoni tesztem. Már hozzászoktam" - zárta Norbi.
Michelisz szerdától Valenciában ismét testközelből figyelheti a Honda tesztprogramját, ám jelenleg úgy tűnik, ezúttal sem ülhet autóba.
Fotó: WTCC Media
[ad#1]
[ad#1]
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23