Michelisz_fp_monza

Fotó: Eurosport

Szakadó esőben bátor felzárkózással a nyolcadik helyen végzett Michelisz Norbi az első futamon Monzában. A magyar pilóta a két Lada kiszállásával a 19. helyről indult, és amikor kellett óvatosan, amikor pedig lehetőség volt rá, akkor agresszíven versenyzett. Szerencsére a futamra a Honda Civic is összeállt, így végül sikerült két pontot szereznie. Valószínűleg még ennél is tovább jutott volna, ha nem pont előtte csapódik keresztbe a pályán korábbi BMW-je, amelyet Stefano D'Aste csapott falnak.
Az élen álló RML páros és Alex MacDowall mögött egyébként az egész futam a nagy felzárkózásokról szólt. A három chevys érinthetetlen volt, a többiek viszont óriási meccseket mutattak be. Gabriele Tarquini a kilencedik helyről indulva lett negyedik, Tiago Monteiro 16.-nak indult, de ötödik lett, Rob Huff pedig az utolsó rajtkockából rágta előre magát egészen a hatodik pozícióig.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A verseny nagy vesztesei szinte egytől egyig a SEAT-osok közül került ki. Pepe Oriola végig a top5-ben autózott, mielőtt megállt alatta az autó, Tom Boardman pedig szintén pontot szerezhetett volna, ha nem ütközik az utolsó előtti körben James Nash-el. A leginkább azonban Marc Bassenget sajnáltam, aki élete első WTCC-s futamán nagyon látványosan küzdött mindenkivel, aki a közelébe került, ám végül áthajtásos büntetést kapott.
Ismét nagy dicséret Jean-Philippe Dayraut-nak, aki a 11. helyen futott be Wéber Gabi korábbi BMW-jével.

Monza_R1

Fotó: Eurosport

A második futam 17:00-kor kezdődik, és az Eurosport élőben közvetíti.
Fotó: Sági Elemér
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33