Lopez_citroen_test

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi bennfentes megfigyelőként a paul ricardi kollektív teszten is jelen lehetett, és ha már autóba nem ült, szorgalmasan gyűjtötte az információkat az ellenfelekről. Bár nyilván őt sem hívták be egy tál csigára a Citroën-boxba, azért valamivel talán szabadabban tudott leskelődni a rivális háza táján.
A Zengő Motorsport pilótája a franciák "emberanyagát" is szemügyre vette, így már tisztább képe lehet az Yvan Muller, José Maria López, Sebastien Loeb hármasról.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
TEGNAP 09:33
Norbi beszámolójából kiderül, hogy bár Loeb 100%-os erőbedobással gyúr az első WTCC-s szezonra, a kilencszeres ralivilágbajnok számára a tesztek jelentős része továbbra is az ideális ív valamint a helyes fékpontok megtalálásáról szól.
"Az első napon Loeb és López került a pályára, és sokszor előfordult, hogy az argentin haladt elöl, kvázi mutatva az ideális íveket a franciának. Ahogyan észrevettem, a tesztnek elég hangsúlyos része még mindig arról szólt a Citroënnél, hogy Loeböt hozzászoktassák a pályaversenyzéshez" - írta Norbi a 'michelisz.hu' oldalon.
A francia világklasszis köridőkben egyelőre még elmarad két tapasztalt márkatársától, ám esőben már hasonló eredményekre volt képes mint Muller és López. Az ívek mellett a kiegyensúlyozott vezetést is sokat gyakorolta, azaz megpróbált hosszú időn keresztül tizedmásodpercre azonos időket futni. Norbi szerint egész jól ment neki.

Lopez_citroen_test_eso

Fotó: Eurosport

Némi meglepetésre nem Yvan Muller volt a leggyorsabb a Paul Ricardon, a négyszeres világbajnok ha kicsivel ugyan, de kikapott Lópeztől. Norbi szerint azonban nem biztos, hogy ez a realitás.
"Nem vagyok benne biztos, hogy Muller minden lapját kiterítette a Paul Ricard-i teszten, nem 100 százalék, hogy apait-anyait beleadott, mint a két, bizonyítástól fűtött csapattársa. Szerintem ő van annyira rutinos, hogy akkor is helyes irányba tudja vinni az autó fejlesztését, ha nem hajtja ki belőle az utolsó századmásodperceket is, és úgy volt vele, annak semmi értelme, hogy az erejét fitogtassa."
A zengős pilóta mégis úgy érzi, a háromszoros argentin bajnok López lehet a WTCC titkos esélyese. Pechito már a tavalyi vendégszereplés során felhívta magára Norbi figyelmét (is), a franciaországi teszten látottak pedig csak megerősítették, kiváló pilóta.
"Az időeredmények alapján ő volt a leggyorsabb citroënes. Amikor ő vezetett, az autó mozgásán is látszott, hogy tökéletesen uralja a gépet, hiba nélkül futott a teszten. Ha semmit sem tudtam volna a három pilótáról, csak kimegyek Franciaországba, és az ott látottak alapján mindenféle előítélet nélkül kellett volna megítélnem a három versenyzőt, egyértelműen azt mondtam volna, hogy López a legjobb közülük" - dicsérte Norbi az argentint.
Szerinte López masszívan beleszólhat a bajnokság alakulásába, főleg, mivel senki sem tőle várja a nagy dobást. Muller az abszolút favorit, az átlag autósport kedvelő pedig nem lát túl Loeb csillogó múltján, így az argentin a háttérből operálva alkothat nagyot.
Fotó: Citroën Racing
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
15/06/2021 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
14/06/2021 19:25