FIA WTCC Slovakiaring, Slovak Republic 27-28 April 2013

Fotó: Eurosport

James Thompson nem akárki a túraautózás világában, röviden és tömören a "nagyok" közé tartozik, a jelenlegi WTCC mezőnyben pedig a legnagyobbak egyike. Kétszer nyert Brit Túraautó Bajnokságot, 2004-ben például úgy, hogy csapattársként, azonos autóban (Vauxhall) legyőzte Yvan Mullert.
Egy szó mint száz, JT véleménye igenis sokat nyom a latba. Akkor is ha dicsér, és akkor is, ha elmarasztal. Szerencsére most dicsért, méghozzá teljesen spontán módon, ami még nagyobb szó.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
Ezt a spontán dolgot úgy értem, hogy nem egy magyar újságíró kifejezetten Michelisz Norbira irányuló kérdésére válaszolt, hanem egy brit riporternek, aki egyszerűen csak azt akarta tudni, ki tette rá a legjobb benyomást a 2013-as szezonban.
"Norbi volt az a pilóta aki a leginkább lenyűgözött idén. Szerintem fantasztikus munkát végzett, főleg annak fényében kiemelkedő a teljesítménye, hogy egy kis csapatnál versenyzett" - kezdte Thommo a 'touringcars.net' kérdésére válaszolva.
"Érdemes összehasonlítani a teljesítményét a másik két (hondás) sráccal. Rendszeresen jobban ment náluk, de ha nem, akkor is általában ott volt a közelükben. Az első néhány hétvégét leszámítva kivételesen jól versenyzett, főleg a fiatal generációhoz képest. Nagyon meggyőző volt számomra." 
Ebben a 'főleg a fiatal generációhoz képest' mondatban azért érzésem szerint pici szurka is benne van, különösen a spanyol ifik felé. Fernando Monjét még Marokkóban küldte el melegebb éghajlatra egy fogalmatlan manőver miatt, Pepe Oriolának pedig Makaón adott volna szívesen (szerintem) egy sallert, a második futamon bemutatott majomkodásért.
Mindenesetre jó érzés olvasni, hogy egy valódi túraautós klasszis figyelmét is felkeltette Norbi idei teljesítménye.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48