Pénteken mindenki vizes időmérő edzésre készült a Túraautó Világkupa idénynyitóján, és bár a Nordschleife körül szinten mindenhol szakadt az eső, a pályát végül megkímélte az időjárás.

Magyar szempontból kiválóan indult a kvali, az első gyors körök után (Tiago Monteiro finom szélárnyékát is kihasználva) Tassi Attila állt az élen a Hondával, ám a második próbálkozásába kétszer is belehibázott, majd harmadikra sem tudott javítani, így bekebelezte az evolúció. Atika végül 13. lett.
A legjobb magyar Michelisz Norbi volt, ám maradéktalanul ő sem lesz elégedett, hiszen három márkatársa is előtte végzett. A BRC Hyundai versenyzőjének viszont az örömre is maradt oka, miután a fordított rajtrácsos első versenyen a harmadik helyről startolhat, azaz lesz esélye a dobogóra.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
15 ÓRÁJA
A Zengő Motorsport számára sajnos elég nehéz volt ez az időmérő, mind a négy Cupra a mezőny hátsó részében ragadt. Mikel Azcona autója az első gyors körön megsérült, letört a splitter, és ennyi idő alatt lehetetlen volt kicserélni.
A spanyol így 19. lett, pont csapattársa, Rob Huff mögött, miközben Boldizs Bence a 21., Jordi Gené pedig a 22. helyen zárt. Holnapra igyekszünk kideríteni, kivel mi történt.
Akárcsak egy éve, most is Nestor Girolami volt a leggyorsabb, az All-Inkl.com Honda versenyzője a nagyrészt száraz, de itt-ott azért enyhén nedves pályán 8:54.791-ig jutott. Kiválóan sikerült a hyundai-os bemutatkozás Jean-Karl Vernay-nek, aki második lett (+0,780), míg a másik argentin, Esteban Guerrieri végzett a harmadik helyen.
A Lynk & Co legjobbja Santi Urrutia lett egy ötödik pozícióval, de a kékek kibérelték az első futam első sorát, miután Yvan Muller a tizedik, Yann Ehrlacher pedig a kilencedik időt futotta.
Az ígéretes szabadedzések után a kvalin visszafogottabb volt az új Audi, a németek legjobbja Tom Coronel lett egy 11. idővel. Szegény holland egy 25 kilométeres pályán 2 ezreddel (!!!) maradt le a fordított rajtrácsos pole-ról.
Az időmérő edzés végeredménye.
Folytatás szombat reggel: az első futam 9:00-kor rajtol, és az Eurosport 1-en lesz az élő közvetítés. De már előtte is érdemes velünk tartani, hiszen 8:30-tól mutatjuk az időmérő összefoglalóját. Sőt, akit kidob az ágy, az már 8-ra jöhet az Eurosport Túraautó Facebook-oldalra, ahol valami újdonságot tervezünk.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30