Michelisz_honda_makao_torott

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbinak nem sikerült elérnie a maga elé kitűzött célt, nem tudta megjavítani eddigi legjobb összetettbeli eredményét, és akárcsak tavaly, idén a hatodik helyen zárta az évet. Ennek ellenére csak a vak nem látja, hogy mennyivel jobb volt 2013 mint 2012.
Norbi egyedül az idei szezonban többször állt a dobogón mint az összes korábbi WTCC-s évben összesen (2010 - 2, 2011 - 1, 2012 - 3 = 6, idén pedig összesen hétszer), 30-cal több pontot szerzett, mint egy éve, ráadásul megint sikerült futamot nyernie. Ha nincs annyi gond az év elején, az összetett dobogó lehetett volna a cél.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A Zengő Motorsport pilótája ennek ellenére nagyon szeretett volna előrelépni, és megszerezni az ötödik helyet, amiért extra kockázatot vállalt a második futamon.
"Ez volt az egyetlen esélyem, hogy megszerezzem az összetett ötödik helyezést, és úgy éreztem, ezúttal kicsit kockáztatnom kell. Nem gondolom, hogy második próbálkozásra bármit másképp csinálnék" - mondta Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak.
"Hatalmas baleset volt, minden az első kanyarban kezdődött. Hárman próbáltunk elfordulni egymás mellett, és én voltam legbelül, tehát azt hittem, jól fogok kijönni a dologból. Igazából sejtettem, hogy össze fogunk érni Chiltonnal, de már nem volt hova mennem a belső íven."

Michelisz_baleset_makao_13_honda

Fotó: Eurosport

Abban a pillanatban, ahogy a Honda és a Chevrolet összeért, Norbi jobb első felfüggesztése eltört, és az autó irányíthatatlanul a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, ahonnan visszacsapódott a pálya közepe felé.
"Próbáltam még menteni a menthetőt, hogy ne álljak keresztbe, mert az egy nagyon veszélyes szituáció, de igazából menthetetlen volt. Sajnálom, mert nagyon megsérült az autó, talán még sosem törtem össze ennyire egyik versenyautómat sem."
A TV-s felvételeken jól látszik, hogy Norbi iszonyatosan küzdött a labilisan mozgó Hondával, és úgy tűnt, egyenesbe is tudta volna hozni, de hátulról először Darryl O'Young lökte meg, majd jött Hugo Valente aki teli gázzal belement a Civic-be.
"Onnantól kezdve, hogy keresztbe álltam csak elengedtem a kormányt, és bíztam benne, hogy nem jönnek belém többen. Nem is emlékszem pontosan, mi történt" - zárta Norbi.
Fotó: Zengő Motorsport, Eurosport
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00