Michelisz_Jpn_honda

Fotó: Eurosport

Egy 19. helyet valamint egy megpördülést hozott Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport számára a suzukai WTCC hétvége első megmozdulása, a harmincperces pénteki teszt. Ez persze ebben a formában nem igaz, hiszen a csapat rengeteg fontos adatot gyűjtött, és jó formában várja a folytatást.
Norbi a hajráig jól tartotta magát, elégedett volt az autó működésével, ám az utolsó gyors kör hullám előtt az egyik féktávon picit lecsúszott az ívről, majd a pályáról is. A Honda szerencsére nem sérült súlyosan, de a pályára már nem térhetett vissza.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
"Az utolsó kanyart túlságosan gyorsan szerettem volna bevenni, és ha csak centikkel is, de lecsúsztam a sóderágyba. A bal első féltengely gumiharangja sajnos leszakadt, és azt mondták a srácok, hogy anélkül nem szabad visszamenni."
"A tesz kétharmadát viszont teljesíteni tudtam, és még viszonylag kopott gumikon is az első négy-hat között voltam, úgyhogy az első benyomások jók" - mondta Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak
A narancs-fekete Civic kicsúszását egyébként piros zászlóval "köszöntötték" a suzukai sportbírók, ez volt a teszt során a harmadik megszakítás. Korábban az Eurosport Ázsia Kupában versenyző Filipe de Souze illetve a ladás Mihail Kozlovszkij miatt került elő a piros.
A tesztet sokáig Tiago Monteiro vezette a Hondával, ám a hajrában két chevys, Yvan Muller és Pepe Oriola is megelőzte. A háromszoros világbajnok nyerte végül a menetet 54.081-es idővel, ami 1.2 másodperccel marad el Alain Menu tavalyi körrekordjától.

Muller_teszt_chevrolet

Fotó: Eurosport

Monteiro lett a legjobb hondás a harmadik helyen, Gabriele Tarquini pedig hatodikként zárt. Jól kezdődött a hétvége a Lada számára is, James Thompson egy negyedik hellyel nyitott. A SEAT-ot szokás szerint Rob Huff repítette a legjobbak közé, a címvédő egy ötödik időt repesztett, legjobb BMW-sként pedig Mehdi Bennani a kilencedik helyen zárt.
Megszoktuk már, hogy a nyúlfarknyi Suzuka East körön elenyészőek a különbségek, a teszten az első 19 fért be egy másodpercen belülre. A legkisebb hiba is megbosszulhatja magát az időmérőn.
Ami az újonnan érkezőket illeti: Hiroki Yoshimoto előzetes teszt nélkül 14. lett a Nika Chevrolet-vel, amitől még nem kell hasra esni, de kezdésnek nem rossz. Persze Nykjaer elég magasra tette a lécet, úgyhogy lesz hova kapaszkodnia az utódoknak. Takuya Izawa 17. lett a 2012-ben használt prototípus Civic-kel, egyelőre 8 tized a japán fiú lemaradása a gyári autókhoz képest. A Wiechers Sportnál Yuki Taniguchi egy testes 2.6 másodperces hátránnyal nyitott a 23. helyen, a japán hobbistának még szoknia kell a hátsókerék hajtást.
Az Ázsia Kupa összevetést Yoshimoto nyerte, a szívó 2.0 literesek mezőnyében pedig Henry Ho volt a leggyorsabb, a tapasztalt makaói mindhárom Chevrolet-t megelőzte a BMW-vel.
A suzukai teszt végeredménye:

Suzuka_test_13

Fotó: Eurosport

Zengős videó a tesztről:
A suzukai hétvége szombaton, magyar idő szerint éjjel 2:00-kor folytatódik az első szabadedzéssel.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05