Michelisz_marr_hatulrol

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi számára a vártnál hamarabb ért véget a marrakeshi WTCC hétvége, bár utólag nem biztos, hogy emiatt csak bánkódni érdemes. A magyar pilóta az időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg, amivel a második futamon a harmadik kockából indulhatott volna.
Az első verseny utolsó harmadáig nem is voltak különösebb gondok; a Honda ugyan nem tudta felvenni a versenyt a Chevykkel és a Citroenekkel, de Norbi tartotta a hetedik helyet, ami hat fontos pontot hozhatott volna a bajnokságban.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A 13. körben azonban lecsúszott az ívről, így Mehdi Bennani és Hugo Valente is megelőzte. A Zengő Motorsport pilótája végül kilencedik lett, ám mint később kiderült, nem egy szimpla vezetői hiba miatt veszített két pozíciót.
"A fékkel volt gondunk és a szervó rásegítéssel, mert kihagyott a 12. körtől kezdve, a végére pedig meg is szűnt. Próbáltam tartani még a mögöttem lévőket, de esélyem sem volt és a végén már annak örültem, hogy körbeértem. Minden erőmre szükség volt ahhoz, hogy az utolsó két körben el tudjam fordítani a kormányt" - mondta Norbi, aki most profitálhatott a téli konditermi edzésekből.

Michelisz_honda_box_marr

Fotó: Eurosport

A két futam közti 15 perces szervizidőszak sajnos túl rövid volt ahhoz, hogy a csapat tökéletesen kijavítsa a hibát, kockáztatni pedig nem érdemes Marrakeshben, így harmadik hely ide vagy oda, Norbiék visszaléptek a második futamtól.
"A biztonság volt az első számú szempont, Marrakesh pedig egy nagyon veszélyes pálya. Esélyt sem akartunk adni annak, hogy valami baj történjen, és az autó ne legyen kész a franciaországi hétvégére" - tette hozzá Zengő Zoli.
A második futam elején történ rajtbalesetet látva jobb is, hogy Michelisz autója a boxban maradt, Tom Coronel autója ugyanis kb. pont oda csapódott, ahol Norbi vélelmezhetően lett volna a startot követően.
"Mérges voltam. Végig technikai gondok nélkül teljesítettük a hétvégét és pont amikor számított volna, sajnos megadta magát az autó. De van jó hír is: a kocsi egyben van, és gyűjtöttünk pár pontot. A második futam sajnos ugrott, mert ezzel az autóval talán végig lehetett volna menni, de biztos, hogy három kör lemaradásban teljesítettük volna" - zárta Norbi.
A csapat a következő napokban áttelepül a Paul Ricardra, hiszen a hétvégén már ott folytatódik a WTCC.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33