Michelisz_Arg_arc

Fotó: Eurosport

Közeledik a karácsony, és ezzel együtt a jól megérdemelt kikapcsolódás mindenkinek. Mi mással is engedhetnélek el benneteket erre a néhány napos megbékélésre, mint egy rövidke Michelisz Norbi interjúval.
A Zengő Motorsport pilótája is éppen a pihenésnek örül, ám arra szakított időt, hogy elárulja a legfontosabb fejleményeket a WTCC Blog olvasóink.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Nemrég nyilvánosságra hozták az első fotót a 2014-es Honda Civic-ről. Mit gondolsz?
"Nekem is az volt az első pillanat, amikor egyben láthattam, miként fest majd az új autó, és nagyon jó benyomást tett rám. Elképesztően agresszív a megjelenése így fényképen is, és arra számítok, hogy élőben még dögösebb lesz."
A fotón látható autó színvilága nagyon eltér az idei gyári festéstől. Erről tudsz valamit?
"Szerintem ez még nem a végleges dizájn, inkább csak kerestek olyan festést, amivel igazán jól mutat az új Civic a fényképen. Ettől függetlenül egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy a gyári csapatnál jövőre eltérnek majd az idén látott fehér-piros-zöld kompozíciótól."
És a Zengő Motorsport?
"Még nem beszélgettünk erről, de biztosra veszem, hogy 2014-ben is marad a narancs-fekete festés. Az elmúlt évek során nagyon bevált ez a színvilág, a csapatunk védjegye lett, és mindenki velünk azonosítja. Nem látok rá okot, hogy miért kéne változtatnunk."

Honda_14_elso

Fotó: Eurosport

Legutóbbi beszélgetésünk óta derültek ki újabb részletek a téli programról?
"Annyit tudni biztosra, hogy január 16-án tartják az új autó első úgynevezett bejárató tesztjét. Danielétől, a JAS Motorsport hozzánk delegált mérnökétől tudom, hogy egyelőre minden az előre meghatározott tervek szerint halad, azaz várhatóan karácsonyra készül el az első autó."
És mi a helyzet a Te Hondáddal?
"Az én autóm a tervek szerint február közepére-végére lesz kész, így utána még marad egy hónapunk az szezonkezdetig. Fontos lenne minél többet menni az új Hondával, de ez nem csak rajtunk múlik. Korábban már próbáltam elérni, hogy több lehetőséget kapjak a tesztek során, legalább a prototípussal, de ezt mondták, még nincs meg a pontos ütemterv. Én ezt inkább udvarias visszautasításnak vettem."
"De lehet, hogy így lesz a legjobb. A csapat koncepciója, hogy a fejlesztőmunkát Gabriele Tarquini végezze el, és ez szerintem is így van jól. Sokéves tapasztalatának köszönhetően vele haladnak a leggyorsabban. Nekünk pedig talán több hasznunk származik majd abból, ha már a kész autóba tanulhatunk bele."

Lopez_citroen_arc

Fotó: Eurosport

A Citroen egy hete jelentette be, hogy José Maria López lesz a harmadik gyári versenyző. Mit szólsz?
"Azt, hogy most fogalmam sincs, a Muller - Loeb - López hármasból ki lesz a leggyorsabb. Összességében szerintem Muller lesz a legjobb, de López is rengeteg túraautós tapasztalattal rendelkezik, és rendkívül gyors. Talán még a franciára is veszélyes lehet. Loebbel biztosan egy szinten lesz, azt viszont most még nehéz megmondani, ki mennyit fejlődik majd a szezon során. Ütős hármas jött össze a Citroennél."
Végezetül, üzennél valamit így karácsony alkalmából a WTCC Blog olvasóinak?
"Kicsit talán már elcsépeltnek hangzik, de én nem tudom elégszer elmondani,  milyen hálás vagyok azért a rengeteg támogatásért és szeretetért amit tőlük és a többi szurkolótól kapok. Nehéz lenne szavakkal leírni, mennyit jelenet ez a nehéz pillanatokban."
"Azt kívánom minden olvasónak, hogy teljenek az ünnepek békességben és szeretetteljes körben. Áldott karácsonyt mindenkinek!"
Fotó: WTCC Media, Honda Racing
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21