FIA WTCC Argentina, Termas de Rio Hondo 2-4 August 2013

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi eredményes hétvégét zárt Argentínában, az időmérőn ismét legyőzte a két gyári Hondát, az első futamon hetedik, a másodikon pedig ötödik lett. Mégis maradt némi hiányérzet az emberben, hiszen a harmadik helyről indulva Ő is, mi is abban bíztunk, meglehet a dobogó.
A Zengő Motorsport pilótája egy könnyed 30 órás repülőút végén kedd délután érkezett meg Magyarországra, és a levegőben töltött idő elegendő volt arra, hogy rendezze a gondolatait, és megvonja a termasi hétvége mérlegét.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
EGY ÓRA
"Ha az ember olyan sokat utazik, mint mi Argentínába, és olyan közel kerül a dobogóhoz, mint mi az időmérőedzés után, nehezen éri be a hetedik hellyel"- kezdte Norbi a beszámolót a michelisz.net oldalon.
"A terv (az első futamon) a „menekülés a győzelembe” volt, hiszen tudtam, Tarquinivel szemben úgy tudok a leghatékonyabban védekezni a repülőrajt után a kettes kanyar felé, ha megelőzöm Tom Chiltont. Ez össze is jött, feljöttem a második helyre."
"Gondoltam, ha itt kibírom néhány körön keresztül, már túl vagyok a nehezén, mert az én gumijaim általában tovább bírják, így a hajrában el tudok szakadni az üldözőktől."
Sajnos azonban egy apróbb műszaki gond nagyon megnehezítette Norbi dolgát. A padlólemez első része (amit angolul 'splitternek' hívnak, mivel ez választja szét az autó alatt és fölött haladó légáramlatot) megsérült. Először csak lógott, aztán a Nash-sel történ ütközés után le is tört.

Michelisz_Arg_honda_spliter

Fotó: Eurosport

"Az első kanyarban megsérült az autó padlólemezének eleje, ami leszorítóerőt generál, és emiatt a pálya gyors részein lassabb lettem. Ez körönként néhány tizedmásodperces hátrányt jelentett, és alapvetően emiatt szenvedtem meg a Chevykkel."
Az ígéretesebbnek tűnő első futamon tehát csak egy hetedik hely jött össze, ami elmaradt Norbi várakozásaitól. A második verseny a nyolcadik rajtpozícióval nem ígért könnyű menetet.
"Ha a második futam előtt azt ajánlja fel nekem valaki, hogy a nyolcadik helyről feljövök az ötödikre, vakon aláírtam volna" - folytatta Norbi.
"Talán a legküzdelmesebb futamom volt a szezonban, sok akcióban voltam főszereplő, és a legtöbb helyzetben jó döntéseket hoztam. Az utolsó körben volt egy meleg szitu: valamiért bekapcsolódott az ablaktörlőm, és ettől annyira megzavarodtam, hogy lesodródtam a fűbe az egyes kanyar kijáratánál, Monteiro pedig így fel tudott zárkózni és támadási pozícióba került. Szerencsére sikerült kivédekeznem."

FIA WTCC Argentina, Termas de Rio Hondo 2-4 August 2013

Fotó: Eurosport

A harmadik rajhellyel, valamint a hetedik és az ötödik pozícióval Michelisz idei harmadik legponterősebb hétvégéjét zárta. Nem is beszélve arról, amit a pontokon kívül még magával vitt Termasból.
"Egy kevesebb rutinnal felvértezett pilóta, mint én, az ilyen futamokból tanul a legtöbbet, úgy érzem, sokat fejődtem a döntések mérlegelésében. Kívülről nem látszik, de az autóban tett minden egyes mozdulat alaposan átgondolt elhatározás eredménye. Ez az ötödik hely többet ér a fejlődésem szempontjából, mint egy simán, „légüres térben” behúzott dobogós szereplés."
"Az első futam hetedik helye miatti csalódottságom enyhült, hiszen az argentin hétvége mégiscsak inkább volt sikeres, mint sikertelen. Ebben az idényben eddig vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul zárultak a versenyeink, ez a mostani valahogy közepesnek tűnik."
Norbi egyik nem titkolt célja az volt erre a hétvégére, hogy közelebb kerüljön Tarquinihez az összetettben. Ez sajnos nem sikerült, ám még mindig maradt négy forduló, a következőt ráadásul Sonomában rendezik, ahol tavaly WTCC-s pályafutása legsikeresebb hétvégéjét teljesítette két dobogós helyezéssel.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18