Honda_teszt_Michelisz

Fotó: Eurosport

Egy rövidke videóinterjút már láthattatok a cremonai tesztről, de természetesen hosszabban is elbeszélgettük Norbival arról, hogy milyenek voltak az első tapasztalatok. A Zengő Motorsport pilótája csütörtökön először próbálhatta ki a Honda Civicet, egészen pontosan a 2012-es prototípust, és bár egy kisebb váltóprobléma ellopott tőle nagyjából egy óra tesztelést, azért egy elégedett és mosolygós Michelisz Norbival beszélgettünk a Honda sajtótájékoztató után.
"Nagyon jó volt végre autóba ülni, és nem csak azért, mert izgatott, hogy milyen lehet az új kocsi. Egyébként is vártam már, hogy újra a pályán lehessek. A tesztnap után pedig ez a vágyakozás csak fokozódott bennem, mert nagyon jó élményeket gyűjtöttem. Bármit is próbáltunk ki, a kocsi jól reagált, és folyamatosan lépkedtünk előre; szerintem gyorsabban haladtunk, mint ahogy azt a legtöbben várták volna" - mesélte Norbi
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
"Most még nehezen tudnám kiemelni, hogy mi az autó legnagyobb erőssége, de például az egyenes vonalú fékezéseknél rettentően jó a Civic. Sokkal mélyebbeket tudok vele fékezni, mint a BMW-vel, és ezt Tarquini is megerősítette. Egyszerűen az az érzésem, hogy a 320 TC-hez képest el kell fékeznem magam, és akkor lesz jó. A fékpedál visszajelzése is nagyon tetszik. Egyébként minden apróságon érződik, hogy ez egy friss technika. Merev a kaszni, feszes az egész kocsi, de a mi a legjobban meglepett, hogy nincsenek gyermekbetegségei. Látszik rajta, hogy a két gyári pilóta és a Honda minden szaktudása benne van. A SEAT egy hároméves konstrukció volt, amikor én először vezettem, de azzal több probléma volt, mint a vadiúj Civic-kel."
"Még egy komoly erőssége a kocsinak, hogy nagyon jól hangolható. Mondok egy példát: a BMW-n a motorhangoláshoz volt egy kapcsoló, a Civic-en van három. Így akár menet közben is finomhangolható az autó, ami nagyon jól jöhet például esőben."
Ám ezek a tapasztalatok a 2012-es autóra vonatkoznak, vajon milyen lehet a végleges kocsi, és mikorra készülhet el? Mit mondtak Norbinak a gyári pilóták? Hamarosan (még ma) folytatjuk, és megtudhatjátok! :)
U.i.: ez nem szemétkedés vagy PR fogás, egyszerűen el kell mennem valahova... :D :D
Fotó: Honda
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00