Michelisz Norbi tegnap bekerülhetett volna a legjobb ötbe az időmérő edzésen, simán továbbjutott a Q2-be, ott azonban nem futhatott mért kört. Nem sokkal a kvali vége után kiderült, eltört az egyik lengőkar, és már nem volt idő megjavítani.
A magyar pilóta így futott kör nélkül a 12. helyen végzett, ám Dusan Borkovic kizárása miatt (az autója megbukott a hasmagasság vizsgálaton) végül két 11. rajthelyet szerzett. A végső indoklás szerint valószínűleg anyahiba okozta a törést.
"Az adatokból kiderült, hogy már a Q1 végén elkezdődtek a problémák, és egyre rosszabb lett a helyzet. Valahol a Mansell-kanyar környékén adta meg magát a lengőkar. Valószínűleg anyaghiba lehet az ok, mivel a Hungaroringen nincsenek olyan rázókövek, amelyeken elhajolhatott volna. A magasabb kerékvetőkön is inkább a splitter törik le" - mondta Norbi a WTCC Blognak."Persze dühös voltam tegnap, de mára teljesen túltettem magam. Történt már nagyobb tragédia a világtörténelemben, kár, hogy pont velünk és pont a Hungaroringen fordult ez elő, de most már semmit sem tehetünk."
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A Zengő Motorsport pilótája egyébként örül az esőnek, sőt, kifejezetten várta az égi áldást már a hétvége előtt is.
"Sok esőtánc volt este, nagyon örülök, hogy úgy tűnik, vizes pályán rendezik a futamokat. Ha sikerül egy olyan rajtot fognom, mint a Paul Ricardon, akkor 3-4 helyet is javíthatok már az elején" - zárta Norbi.
A gyári Honda csapatnál egyébként eddig akárkivel beszéltem, mindenki örül az esőnek, és úgy érzik ez egyértelműen nekik kedvez itt a Hungaroringen, különösen a 60 kilós súlykülönbség miatt.
Fotó: Zengő Motorsport
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21