Tarquini_michelisz

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi eddig több mint elégedett lehet az idei szezonnal. Ő nem azok közé tartozott, akik a télen során úgy vélték, a Honda mindenkit letarol majd idén, ezért nem jelentett számára hatalmas meglepetést, amikor Monzában kiderült, a Civic egyelőre még nincs egy szinten a Chevrolet-vel.
A kínkeserves első két fordulót követően szépen beindult a szekér, a narancs-fekete Honda már nem okádott tüzet és benzint, Norbi pedig megmutatta mire képes. Eddig négyszer állt a dobogón, és ami legalább ennyire nagy szó, az elmúlt négy hétvégéből háromszor mindkét gyári autót megverte az időmérő edzésen.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
A versenyeken nyújtott teljesítménye is biztató, az összetettben pedig megelőzi Tiago Monteirot. A portugál mentségére szól, hogy durván balszerencsés idén, és az elvesztett pontokért legtöbbször az autó, és nem ő maga volt okolható.
Szóval Norbi letette a névjegyét, ismét, és ezt valószínűleg a Hondánál is látják. Vajon mekkora esély lehet arra, hogy a gyár szerződést ajánl, és mi lenne a magyar pilóta válasza?
"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekelne a lehetőség, elsősorban azért, mert jó lenne egyszer egy olyan szezont futni, amikor minden 100%-ig adott, annyi alkatrész van, amennyi csak kell, és van lehetőség rendesen tesztelni" - mondta Norbi a WorldTouringCars-nak.
"Azt nehéz megmondani most, hogy van-e erre esély, és ha igen, akkor mennyi. Én úgy érzem, hogy szóba kerülhet a dolog, viszont eddig senki még csak utalást sem tett erre a gyári csapat részéről. Én pedig jobban szeretek a jelennel foglalkozni, hogy ebben a szezonban minél jobb teljesítményt nyújtsak."
Michelisz egyébként úgy látja, egyelőre nem lenne indokolt a változtatás, hiszen ebben a felállásban is jól működnek a dolgok.
Sajnos olyan hírek is felröppentek, hogy Norbi már ajánlatot kapott a gyári csapattól, és most azon dolgozik, hogy "megszabaduljon" a zengős szerződéstől. Kell mondanom, hogy az érintett csak nevetett az egészen?
"Mindenki tudja, hogy milyen speciális a kapcsolatom Zolival és a Zengő Motorsporttal, úgyhogy ebből természetesen egy szó sem igaz. Ha bármilyen ajánlat érkezne a Hondától, az lenne az első, hogy Zolival leülök megbeszélni a helyzetet, sosem jutna eszembe megkerülni őt" - zárta Michelisz.
Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy ha igazán jó ajánlat érkezne, valószínűleg a csapatfőnök-mentor is szem előtt tartana Norbi érdekeit.
Egyelőre viszont ott tartunk, hogy "senki még csak utalást sem tett" erre.
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33