Letörtség, mélységes bánat és némi tanácstalanság látszott Michelisz Norbi arcán, amikor kevéssel a második futam eredményhirdetése után a boxutca padkáján ücsörögve próbálta összefoglalni a moszkvai hétvége történéseit.
A Zengő Motorsport pilótája okkal volt csalódott, hiszen két sovány pontszerzés jött össze olyan pályán, amely láthatóan kedvezett a Hondának, és ahol a második futamon még vezetett is egy rövid ideig.
Norbi az első versenyen kilencedik lett, miután a rajtnál megelőzte Mehdi Bennanit, később viszont Ma Qing Hua és Tom Coronel is átlépett rajta. A boxba hajtva Bári Gergő a tempóhiány okáról faggatta őt a rádión:
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Nem tudom pontosan megmondani, mi az oka, nekem az volt az érzésem, hogy alulkormányzottak voltunk szinte az összes kanyarban, főleg a lassú kanyarokban. Arányosan elosztva nagyjából 5 századot kaptunk minden kanyarban" - válaszolt Norbi.
Az autóból kiszállva kissé letörve még annyit tett hozzá, próbáljanak valamit változtatni, mert ha minden így marad, akkor a második futamon még egy jó rajttal is csak egy 5.-6. hely lehet a realitás.
Nem volt könnyű helyzetben a Bári Gergő vezette csapat, hiszen az időmérő után kiderült, két helyen is eltört az egyik segédalvázkeret, amit ugyan ki tudtak cserélni, de a hétvége során gyűjtött adatok és beállítások szinte használhatatlanná váltak a futamok előtt.

Michelisz_box_gergo

Fotó: Eurosport

Norbi a második versenyen a harmadik helyről indult, és ismét remek rajtot fogott ki, lelépte Ma-t és az élen álló Hugo Valentét is megszorongatta. A francia később kapott egy áthajtásos büntetést, így a magyar pilóta egy ideig vezetett is, a Citroent hajtó kínait viszont nem lehetett a végtelenségig pórázon tartani.
"Próbáltam tartani a Citroent, de belülről is éreztem, annyira a hibázás határán voltam, hogy tudtam, ennek így sokáig nem lesz értelme. Nyilván nem engedtem el, de a negyedik-ötödik támadásnál már úgy voltam, sajnos meg kell adnom magam."
Ma után nem sokkal Yvan Muller is megelőzte Norbit, a harmadik hely viszont még tarthatónak tűnt. Védekezett is becsülettel, de az utolsó két körre rettenetesen elfogytak a gumik. A 15-ös kanyarban kétszer is megcsúszott, és végül négy helyet veszítve hetedik lett.
"A leginkább az zavar, hogy egyszerűen nem voltam gyors a futamon. Azt éreztem, hogy folyamatosan csak védekezni tudok, és képtelen voltam elszakadni még Bennanitól is.""Így pengeélen végigmenni 16 kört nagyon nehéz. Nem akarom erre fogni, mert biztosan van más, aki meg tudja csinálni, de a megcsúszás annak volt köszönhető, hogy az már a 14. olyan köröm volt, amit határon kellett teljesítenem.""Az időmérő után adott némi reményt, amikor megtudtuk, törött volt a segédalvázkeret, de ma kiderült, nem ez volt a tempóhiány oka. Nagyon csalódást keltő érzés, hogy ezen a versenyhétvégén nem hogy a gyári csapattal nem tudtunk versenyezni, de körönként egy másodperccel voltam lassabb. És egyáltalán nem tudom, ez minek köszönhető, kicsit tanácstalan vagyok" - zárta Norbi.
Annak tudatában, hogy Michelisz egy éve ugyanezen a pályán, ugyanezzel a csapattal mindkét futamon elporolta a gyári Hondákat, ki merem jelenteni, nem csak a saját háza táján kell keresni az okokat, sőt...
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21