Michelisz_Mac_honda

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi az ötödik helyen zárta a makaói időmérő edzést, amit sokféle képen lehet értékelni. Ha abból indulunk ki, hogy Zengő Zoli előzetesen azt mondta, szeretné megnyerni a kvalit, akkor egy picit csalódás. Az ötödik helyet azért nem szereti senki, mert az sem az első, sem a fordított rajtrácsos második futamra nem jelent igazán jó startpozíciót.
Ám ha azt vesszük figyelembe, hogy Norbi szorosan ott van jelenlegi legnagyobb ellenfele, Rob Huff nyomában, akkor máris kicsit jobban érezzük magunkat. A tavalyi bajnok negyedik lett a SEAT-tal, tehát az első futamon közvetlenül Michelisz elől, a másodikon pedig pont mögüle rajtol majd.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Mindez annyit jelent, hogy az időmérő nem döntött el semmit, és a két futamon nyújtott teljesítményen múlik, melyikük végez az összetett ötödik helyén. Az időmérőn szerezhető pontoknak köszönhetően Huff egyel növelte előnyét, és most két ponttal vezet Norbi előtt.
"Az utolsó körömben már kockáztatnom kellett, ezért kicsit egy életem, egy halálom alapon mentem. Ez meg is látszik az autón, mindkét tükör összetört, és több helyen is megsérült a kasztni, de szerencsére csak a fényezés" - mondta Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak.
"Úgy érzem, ebben nem volt sokkal több, kicsit sajnálom is, mert a Q1 után bizakodó voltam. Viszont annak tudatában, hogy a végén mekkora kockázatot kellett vállalnom, szerintem annak is örülhetünk, hogy egyben van az autó."
Holnapra pihenőt kapott a WTCC mezőnye, vasárnap viszont jön a szezon utolsó két futama. Az első az ötödik, a másodikon a hatodik helyről indulhat Michelisz Norbi. Nézőpont kérdése, hogy tudunk-e örülni ennek.
Addig is mindenkinek ajánlom figyelmébe a Zengő Motorsport újabb hangulatvideóját a pénteki napról.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21