Michelisz_sanghaj_szomoru

Fotó: Eurosport

Nem lehet azt állítani, hogy Michelisz Norbi nem tett meg minden tőle telhetőt a sanghaji időmérő edzésen, hogy kihozza a maximumot az autóból. A hullámzó szabadedzésekhez képest több mint egy másodpercet javított a Q1-ben, amiből aztán további fél másodpercet faragott az időmérő második szakaszában.
A letaglózó Chevrolet fölény közepette ez a hetedik helyre volt elég, de legalább megverte a két gyári Hondát, és ő lett a legjobb nem chevy-s. Ez van, Kínában kicsit visszaköszönt a tavalyi feeling.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
És bár a köridők alapján én már kimondanám, hogy elégedett vagyok a zengős pilóta teljesítményével, Norbi jön, és szokásához híven arról beszél, hogy lehetett volna még ennél is jobb. Nem baj, ettől tart ott, ahol, mert mindig a maximumra tör.
"Vegyes érzések vannak bennem. A legfontosabb célunkat teljesítettük, én lettem a legjobb hondás és a legjobb nem-chevy-s versenyző is. Úgy, hogy tudom, a gyári Hondák sem a kilencedik-tizedik helyre játszottak, hanem a tiszta teljesítményt láttuk a Q2-ben" - kezdte az elemzést Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak.

Michelisz_sanghaj_qp

Fotó: Eurosport

És most jön az, ami lehetett volna jobb is. A Q2-be elképesztően kiélezett volt a helyzet, a pálya hosszúsága miatt ugyanis egyetlen gyors kör jutott mindenkinek. Ahol aztán Norbinak bezavart pár külső tényező.
"A Q2-ben Tiago Monteiro szélárnyékát próbáltam használni, mert azt tudtam, hogy szélárnyék nélkül semmire sem megyek a hosszú egyenesben. A kör közepére azonban már annyira sokat hibázott a portugál, hogy túl közel kerültem hozzá, és ez zavart a féktávokon. A kettes szektorban sajnos sok időt veszítettem."
Persze azt Norbi is érezte, hogy a Chevrolet erőfölényével szemben még egy hibátlan kör is kevés lett volna. Szinte hihetetlen, de a hat Chevy mindegyike megdöntötte az eddigi pályacsúcsot.
"Szerintem ezt leszámítva sem lett volna esélyünk a negyedik-ötödik helynél előrébb végezni, de mégis mindig rossz érzés, ha az időmérőn nem tudom kihozni a maximumot. Nagyjából annyit kaptam a Chevyktől, amennyire számítottam, de jobb lett volna ha nem hattal, hanem mondjuk csak kettővel szemben van ekkora lemaradásunk."
A Chevrolet dominancia ellenére Norbi a második futamon elérhetőnek tartja dobogót.
Ami az összetett harmadik helyért folyó csatát illeti, Norbi mindkét ellenfele növelte előnyét, Tom Chilton négy, James Nash pedig két ponttal gazdagodott az időmérő során. A bamboos most 27, az RLM-es pedig 31 ponttal előzi meg a zengős pilótát.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00