Michelisz_hun_kupa

Fotó: Eurosport

Újabb sikeres hétvégét zárt a Hungaroringen a Zengő Motorsport, Michelisz Norbert ismét dobogóra állt az első futamon, a nézőszám pedig a nem hivatalos adatok szerint a két évvel ezelőtti közelében járt, de az is lehet, hogy meghaladta. Pedig akkor ingyenes volt. A Keleti Szél (Kocsi-san) ezúttal szünet nélkül fújt, csak a második futam végén hagyott kicsit alább, amikor ismét előjött az elmúlt két hétvégén már túlságosan is jól megismert lefagyós, benzinömlős zűrzavar.
Az első futamon Norbi a második helyről indulva gond nélkül verte vissza Gabriele Tarquini támadását az egyes kanyarban, az olasz pedig nem erőltette túl a dolgot, nem szívesen lett volna ő az, akire közel hetvenezren haragszanak egy időben. Yvan Muller és Michelisz messze kilógott a mezőnyből, a Chevy - Honda páros annyira elszakadt a többiektől, hogy végül 12 másodpercet adtak a harmadik Tarquininek, ami 12 körön elég sok.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A futam kétharmadáig Muller annyival gyorsabb volt az első szektorban, amit Norbi nem tudott ellensúlyozni a technikás részen, így a háromszoros világbajnok hangyalépésekkel ugyan, de távolodott tőle. A verseny második felében azonban úgy tűnt, a Civic jobban gazdálkodott a gumikkal, mert Michelisz a pálya első szakaszán is feljött Muller mellé. Négy tizedre megközelítette ugyan a franciát, de megtámadni már nem maradt ideje.
"Yvan Muller sajnos a foghatatlan kategóriába tartozott az első versenyen, gyorsabb volt nálam. Mindent megtettem, kihoztam a kocsiból, amit csak lehetett, de nem volt esélyem ténylegesen támadni őt. Nagyon jól ment, gratulálok neki. A futam második felében valamennyit javult az autóm, a vége fele az első szektorban már ugyanolyan gyors voltam mint ő, és ebben lehet szerepe a gumikopásnak is, különösen a kettes kanyarban" - mondta Norbi a WorldTouringCars-nak.
A második versenyen Michelisz a nyolcadik helyről indult, és szerencsésen átvészelte a rajtot, a második kanyarban viszont Tarquini palánkról visszacsapódó autója eltalálta a narancs-fekete Honda hátulját.
"A kocsi jobb hátulja kapott egy komolyabb ütést, és utána még Darrly O'Young is nekem jött a Mansell kanyarban. Az autó egyensúlya sokat romlott, különösen a balkanyarokban voltak problémáim, úgyhogy örülök a célba érésnek és a pontszerzésnek. Tarquini balesete kívülről is nagyon csúnyának tűnt, remélem a Maestro jól van."
A futam második fele a szlovákiaringi versenyt idézte fel, Norbi ugyanis beragadt Tom Chilton mögé. Az egyenesben az RML-Chevy túl erősnek tűnt, a kanyargós részen pedig hiába volt gyorsabb a magyar pilóta, ott nem lehetett előzni, így Michelisz végül nyolcadik lett.
"Elégedetten mentem haza este a Hungaroringről, mert sikerült elérni a kitűzött célokat. Előzetesen arra gondoltam, hogy az egyik futamon szeretnék dobogóra állni, a másikon pedig legalább pontot szerezni. Mindkettő meglett, aminek nagyon örülök" - értékelt Michelisz.
A hungaroringen több külföldi újságíró kollégával is beszéltem, és mindenkit meglepett, hogy Norbi milyen mértékben képes előnyt kovácsolni az óriási rajongótáborból. Sok sportoló számára ez inkább terhet és plusz elvárást jelentene, Micheliszt viszont valósággal szárnyra kelti a közönség, amit az elmúlt három évben szerzett egy győzelem és két második hely is jól bizonyít.
"Csodálatos volt ez a hétvége, leírhatatlan élmény volt ismét ilyen sok ember előtt és ilyen hangulatban versenyezni. Rengeteget számít a nézők szeretete, és szeretném mindenkinek megköszönni, hogy kijött. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez semennyi terhet nem jelentett, de sokkal több pluszt adott" - zárta Norbi.
Van azonban rossz hírünk is. A Honda és a Zengő Motorsport kétnapos közös tesztjét sajnos le kellett mondani, a két gyári autó ugyanis koránt sincs tökéletes állapotban, Tarquinit pedig csak ma reggel engedték ki a kórházból.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21