2014, Salzburgring. A második futam rajtja előtt Alessandro Mariani összehívja a hondás pilótákat, hiszen a mezőny elejéről négy Civic indul, és arra kéri őket, vigyázzanak egymásra, mert csak így lehet esélyünk meglógni a Citroenek elől. Fél órával később Mehdi Bennani, Tiago Monteiro és Michelisz Norbi kerék a keréken fordul el az első sikánban, és csak a magyar pilóta lélekjelenlétén múlik, hogy nem esnek ki mindhárman.
2014, Moszkva. Gabriele Tarquini lerajtolja José Maria Lopezt, ám az egyes kanyarban Monteiro lelöki őt az ívről féktávon, így az argentin visszaszerzi a vezetést, és megnyeri a futamot.
2014 Spa. Michelisz az első futam elején megússza a zűrzavart, a La Source kanyarban viszont Monteiro hátulról meglöki. A magyar pilóta összeszedi valahogy az autót, de az Eau Rouge-ban a portugál ismét taszajt egyet rajta, ami miatt több helyezést is veszít.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
Ez a három esemény szűk egy hónap leforgása alatt történt, és amint láthatjátok, kizárólag hondás pilóták a szereplők. Korábban már írtam arról, mennyire hiányzik a kooperáció a hondás csapatok között, most Michelisz Norbit is megkérdeztem a dologról.
"Már Salzburgban beszéltem erről Marianival, és felhoztam, hogy ez a fajta rivalizálás nem teszt jót a márkának. Természetesen mi is ellenfelek vagyunk, de jelenleg a Honda olyan komoly hátrányban van, hogy inkább össze kéne dolgozni, mint egymás testén át törni a félsikerek felé"
- mondta Norbi a WTCC Blognak.
A Zengő Motorsport pilótája már a salzburgi eset után is pipa volt, a spai taszigálással viszont kicsit betelt nála a pohár.
"Utólag is megnéztem a két szituációt, és teljesen tiszta helyzetben voltunk. Monteironak nem kellett határon védekeznie valakivel szemben, nem kellett kockáztatnia, egyszerűen csak jött mögöttem, és meglökött. Semmi értelme nem volt az egésznek. De ez csak egy dolog. A leginkább az zavart, hogy miután nekem jött, ott maradt mellettem az Eau Rouge-ban, és még egyszer meglökött. Egy rendkívül veszélyes helyen..."
A Zengő Motorsport videójában láttuk, hogy Norbi a verseny után elég feszült hangulatban kérdőre vonta a portugált, aki védekezőre fogta.
"Azt mondta, azért jött nekem, mert őt is meglökték hátulról. Abban a pillanatban ez kicsit csillapított a dühömön, hiszen ez más helyzet lenne, később viszont megnéztem a felvételeket, és kiderült, szó sem volt erről."
A magyar versenyző úgy látja, a Honda nehéz helyzete miatt minden korábbinál nagyobb a nyomás a gyári pilótákon, ám ez sem lehet indok az ilyen húzásokra.
"Egyiküknek sincs még szerződése a jövő évre, úgyhogy biztosan szeretnének bizonyítani. Tarquini egyébkén általában sportszerűen viselkedik, Monteiroban viszont egy kicsit csalódtam."
"Eddig minden alkalommal elfogadtam, ha a gyári Honda csapattól valamit kértek tőlem, hiszen úgy gondolkodtam, egy márkához tartozunk, ha kell, oda-vissza segíthetjük egymást. Most viszont úgy látom, náluk nem számít, ha márkatársról van szó, úgyhogy a jövőben én sem teszek majd különbséget, ha egy Honda megy előttem, ugyanannyira leszek kemény velük, mint az összes többi riválissal"
- zárta Norbi.
Íme az első spai futam rajta utáni eseménysor, és az emlegetett lökések. Az igazán nehezményezett második pöccről sajnos nincs lassítás, de jól látható:
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52