Vasárnap reggel már olvashattátok az Autosport magazin újságírójának Nordschleife-körképét itt a WTCC Blogon. Az angol szakember Michelisz Norbit is megkérdezte a témával kapcsolatban, a Zengő Motorsport pilótájának véleményét viszont külön tálaljuk.
A Túraautó Világbajnokság 2015-től kezdődően három éven keresztül tesz látogatást a 26 km hosszú, több mint 150 kanyarból álló legendás körön, a bajnokságot szervező Eurosport Events pedig azt szeretné, ha idővel ez a verseny válna a WTCC ékkövévé.
"Ez a létező legjobb hír! Jövőre ellátogathatunk Spa-ba, a Nordschleifére és Makaóba is, azaz a világ legfantasztikusabb versenypályáira megyünk. Úgy gondolom, ezt jót tesz a bajnokság hírnevének" - mondta Norbi az Autosport magazinnak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
21 ÓRA
A zengős pilóta is csatlakozott Francois Ribeirohoz, és úgy véli, egy ilyen legendás helyszín bevonása ösztönzőleg hathat a bajnokság iránt érdeklődő gyártókra is.
"Minden versenyző tisztában van vele, hogy ez a világ legmegterhelőbb pályája, és éppen ezért mindenki szeretne itt menni. Nem csak új pilótákat, de akár új gyártókat is a WTCC-be csábíthat ez a hír" - zárta a magyar pilóta.
Jelenleg a Honda, a Citroen és a Lada képviselteti magát gyári szinten a Túraautó Világbajnokságon, ám küszöbön áll a SEAT visszatérése, és az idén elkezdett intenzív reklámkampány (biztonsági autó, magazinműsorok) miatt egyre többen valószínűsítik az Alfa Romeo érkezését is.
Ezen kívül a Nordschleife bevonásával a német gyártók figyelmét is szeretnék felkelteni a bajnokság iránt.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22