Michelisz Norbi az elmúlt napokban visszatért a billentyűzet elé, de nem a szimulátorozás világában merült el ismét órákra, hanem a rajongói kérdésekre válaszolt. Akárcsak a pályán, a magyar pilóta a monitor előtti is szorgalmas volt, rengeteg felelt érkezett.
Több néző is firtatta a hogyan tovább kérdését, a gyári csapathoz szerződés lehetőségét, illetve az is felmerült, hogy az újonnan bejelentett TC3 International Series nem lenne-e jobb választás a magyar csapat számára.
A Zengő Motorsporton kívül más csapat nem talál meg ajánlatokkal? A karriered szempontjából nem lenne előnyös lépés egy nagyobb léptékű csapathoz igazolni? - hangzott az egyik kérdés.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
"Nem, mert szakmai téren a Zengő Motorsport semennyivel sincs már – akár gyári – csapatok mögött. Tapogatózások természetesen időről-időre vannak, de nálam sosem került szóba, hogy más privát csapathoz szerződjek"
- válaszolta Norbi a michelisz.hu oldalon.
Mondjuk ebben a válaszban benne van a "privát" szó is, azaz nem zárja ki a gyári csapathoz való szerződés lehetőségét, abban pedig szerintem mindannyian biztosak vagyunk, hogy más független istállóhoz nem menne a magyar tehetség. Mindenesetre a legutóbbi interjúnk során Norbi a WTCC Blognak is úgy nyilatkozott, a jövő évben is a Zengő Motorsporttal versenyez majd. De hol?
Nemrég jelentették be egy új nemzetközi túraautó sorozat indítását, amelyet Marcello Lotti és brigádja szervez, amely jóval olcsóbb lehet a WTCC-nél, és amely a pletykák szerint akár a Hungaroringre is ellátogathat. Nem lenne jobb átnyergelni?
"Eddig többnyire csak a médián keresztül hallottam én is erről az új sorozatról, és érdekes ötletnek tartom. Egy olcsóbb, kevert bajnokság mindig jót tesz az autó-motorsport világnak, ha jól van megszervezve. És mivel a hírek szerint Marcello Lotti áll a projekt mögött, ezzel biztosan nem lesz gond. Egyelőre azonban úgy érzem, a WTCC-ben megtaláltuk a helyünket."

MICHELISZ_rus_oldalrol

Fotó: Eurosport

Szóba került a Hondával 2012-ben kötött megállapodás, a jó memóriával megáldott nézők ugyanis pontosan emlékeznek, Zengő Zoltán akkor két évre írt alá a japán márkával. Az elmúlt időszak nehézségei ellenére úgy tűnik, mindkét fél érdekelt a folyatásban.
"A tavalyi és a mostani szezonra szerződött a csapat a Hondával. Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom, hogy jövőre ne Hondával versenyezzem. Annak ellenére, hogy év végén megszűnik a megállapodás, szerintem mindkét fél elkötelezett abba az irányba, hogy együtt képzelje el a folytatást."
Bár Norbi az elmúlt hónapok során többször is megerősítette, a Zengő Motorsportnál folytatja, erősen tartja magát a pletyka, hogy a gyári Honda csapathoz kerülhet, sőt, a legvadabb szóbeszédek szerint már alá is írt. A rajongók szerint ez leginkább akkor valósulhatna meg, ha Gabriele Tarquini visszavonul.
"Erről nincsenek információim, csak véleményem: szerintem nem, mert van még benne jó pár év. Ugyanakkor az sem kizárható, hogy így dönt, hiszen ebben a korban már nem úgy regenerálódik a szervezet, mint 30-40 évesen. Ez egy személyes döntés lesz a részéről, mindenesetre az biztos, hogy ha mégis visszavonulna, a távozása nagy veszteség lenne a WTCC-nek."
Norbi ezen kívül rengeteg más érdekes témáról is beszélt. Elmondta, hogy leginkább a SEAT és az Alfa Romeo visszatérésének örülne, hogy információi szerint a Honda WTCC-s programját semmilyen formában nem befolyásolja majd a márka F1-es visszatérése, és azt is, hogy egy nap nagyon szívesen kipróbálna egy LMP1-es prototípust.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00