Michelisz_monza_qp

Fotó: Eurosport

A szervizcsapat, a Zengő Motorsport kamionja és a narancs-fekete Honda Civic már Marrakeshben van, Michelisz Norbi pedig holnap repül Marokkóba, ahol a hétvégén a WTCC idei második fordulóját rendezik. Bár a magyar pilóta kedveli az utcai pályákat (Makaó az egyik kedvence), az afrikai kört nem zárta a szívébe, és ezzel nincs egyedül a mezőnyben. A sikánokban található brutálisan magas rázókövek kegyetlenül idénybe veszik az autókat, de egyben nagy jelentőséggel is bírnak a siker felé vezető úton.
"Nem állítom, hogy Marrakesh a kedvenc pályám, szerintem ez a legunalmasabb kör az idei szezonban. A sikánokban rendkívül veszélyesek a rázókövek, hatalmasat tudnak dobni az autón. Előfordul, hogy két kerékre áll a kocsi, ami viszont a kigyorsításnál nagy hátrány. A marokkói pálya kulcsa a motorerő mellett, hogy jól be kell lőni az autót a rázókövekre. Minél semlegesebben mész át a lassítókon, annál több tempót tudsz átvinni, és annál gyorsabb leszel az egyenesben. Nem könnyű feladat, és bár nem szeretem a pályát, azért nagy elégtételt jelent, ha itt jól tudsz szerepelni. A környék viszont gyönyörű" - mondta Norbi a WorldTouringCars-nak.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A Zengő Motorsport pilótája eddig kétszer versenyzett Marrakeshben, 2010-ben a SEAT-tal egy hetedik és egy tizedik helyet szerzett. A második futamon a második rajtkockából indulhatott, de emlékezetes módon lefulladt a startnál. Tavaly sajnos nem sikerült bekerülnie a Q2-be, amit nagy csalódásként élt meg. Az első futamon kilencedik lett, a másodikon futóműhiba miatt kiállni kényszerült. Most sem fogalmazott meg nagyon vérmes célokat.
"Számomra most az a legfontosabb, hogy ott legyek a két gyári Honda közelében. Persze szeretnék pontokat is szerezni, mivel a bajnokság első szakaszában ez a feladat, de inkább a gyári autókhoz mérem magam. Kevésbé lennék csalódott, ha nem szereznék pontot, de Tarquiniékkel azonos tempót mennék, mint ha bejönnék nyolcadiknak, miközben ők dobogóra állnak."

Michelisz_monza_buko

Fotó: Eurosport

Monzában a Honda picit gyengének bizonyult a Chevrolet-vel szemben, a motorerőre pedig Marrakeshben is szükség lesz. Az autók viszont az olasz pályáról egyből a kikötőbe, onnan pedig Afrikába indultak, a kamion pedig sajnos csak a Knight Riderben képes fejleszteni a kocsin.
"Semmilyen információm nincs arról, hogy változtattak-e valamit az autó, de szinte biztos, hogy nem. A kocsik egyből utaztak Marrakeshbe, és a szabályok miatt egyébként sem olyan egyszerű dolog a fejlesztés, hiszen nem lehet hétről-hétre új alkatrészeket homologizáltatni. Nem lesz könnyű, de egyelőre azzal kell dolgozni, ami van. Viszont Marokkóban legalább megtudjuk, mennyire strapabíró az autó, és főleg a futómű."
A monzai stressz, a hideg és a szakadó eső egy picit a magyar pilóta egészségének is megártott, de szerencsére nincs nagy gond.
"Monzában összeszedtem egy kis torokfájást és némi köhögést, de szerencsére már javul az állapotom. A hosszú hétvége tökéletes alkalom volt arra, hogy kicsit kikúráljam magam. Az ünnep alkalmával hazamentünk Himesházára, ahol együtt volt az egész család, és nagyon jól éreztük magunkat. Johannának egy kis locsolás is jutott, de csak módjával, mert ő sem érezte teljesen jól magát. Úgyhogy sikerült feltöltődnöm, és már várom a következő versenyt. Meg egy kicsit azt is, hogy túl legyünk rajta" - zárta Norbi.
A marrakeshi hétvége pénteken 14:00-kor rajtol egy félórás teszttel.
Fotó: Sági Elemér, Zengő Motorsport
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33