A szenvedős szabadedzések (teszt - 9., FP1 - 10., FP2 - 11.) és egy izzasztóan szoros Q1 után Michelisz Norbi némi megkönnyebbüléssel vette tudomásul, hogy az időmérő második szakaszába bejutva a hetedik időt sikerült elérnie.
Bár "csak" a harmadik legjobb hondás lett, a Zengő Motorsport pilótája nem sokkal (1-2 tized) maradt el a két gyári Civic mögött, ami némi előrelépést jelent a moszkvai hétvégéhez képest.  Az már kevésbé boldogító, hogy a hetedik hely - jelen pillanatban - a maximum, ami ebből az autóból kihozható.
"Ez a hetedik hely egy kicsit erőn felül sikerült, a Q2-es körömben nem volt hiba. Ennél maximum egy tizeddel lehettem volna még gyorsabb, tehát valahol ott lehettem volna a gyári pilóták környékén, de nem hiszem, hogy az ő körükben nem volt benne ugyanez a tized.""Jelenleg sajnos az a realitás, hogy tempóból a gyáriak mögött vagyunk, és ennek próbáljuk megtalálni az okait. Úgy érzem, jó úton vagyunk, és a belgiumi időmérő mindenképpen előrelépés Moszkvához képest., mert egy ilyen hosszú pályán néhány tizedre lenni a gyáriaktól nem rossz eredmény" - fogalmazott Norbi a zengomotorsport.hu-nak.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
A nap hátralévő részében a szabadedzésen futott hosszabb etap kielemzése vár Norbira és Bári Gergőre, ami alapján megpróbálnak összerakni egy jól működő beállítást a versenyekre.
Az oroszországi hétvégét záró borongós hangulaton közben már túljutott a zengős versenyző.
"Ilyenkor kiszállsz az autóból, és legszívesebben elásnád magad, mert nem érted, miért voltál annyira lassú. Aztán telnek-múlnak a napok, és ahogy egyre többet alszom az élményekre, úgy emésztődnek kicsit a dolgok" - zárta Norbi.
Az első verseny vasárnap 12:30-kor rajtol, a második pedig egyből azután következik. Tiago Monteiro büntetése miatt Norbi az első futamon a hatodik, a másodikon pedig a negyedik helyről indul.
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32