Michelisz_fp_monza

Fotó: Eurosport

Megérkezett a "várva várt" eső a monzai pályára, a warm up-ot már csuromvizes aszfalton rendezték Olaszországban. Az égi áldás a pilóták nagy részének inkább lemosta a mosolyt az arcáról, a Zengő Motorsportnál azonban éppen most kezdett el javulni a hangulat. Mondjuk volt honnan. Tegnap az időmérős 21. hely kissé tarkón vágta a csapatot, bár a legjobban talán a tehetetlenség fájt. Ott állt a garázs előtt az autó, amiről hónapokon keresztül álmodozott szinte mindenki, csak éppen nem működött benne a fék.
Zengő Zoliék már sokszor elmondták ezt, de tegnap élesben átélhette mindeni: ez van, ha későn készül el a kocsi. Ezeknek a hibáknak valamikor február végén, március elején egy didergős olaszországi teszten kellett volna kijönniük, és akkor senki sem tépte volna a haját. Hogy mért csak egy nappal Monza előtt készült el a zengős Civic, azt pontosan csak a csapat tudja. Egy dolog viszont tény, a két gyári autó egy hónappal ezelőtt már vígan pöfögött Cremonában. Egy hónap egy harmadik autó összerakására egy JAS Motorsport szintű csapatnál nekem egy picit soknak tűnik, ám arra nincs rálátásom, hogy ez miért tartott eddig.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
De mindegy is, hiszen azzal kell dolgozni, ami van, és ebben a Zengő Motorsport - megkockáztatom - az egyik legjobb csapat a mezőnyben. A magyar istálló és a JAS között tegnap több fontos egyeztetés is zajlott, hiszen az az olaszoknak sem jó, ha a privát kocsi 21. Nem hogy nem jó, egyenesen ciki. A Hondáról nem is beszélve. Szóval egyeztettek, az olaszok pedig segítettek, kicserélték a főfékmunkahengert, és ennek az eredménye, hogy a warm up-on végre szaladt a Civic, Norbi pedig megverte mindkét gyári márkatársát.

FIA WTCC Monza, Italy 23-24 March 2013

Fotó: Eurosport

Nagyon egyébként senki sem erőltette a dolgot, hiszen csuromvizes volt a pálya, egyedül Stefano D'Aste ugrabugrált Norbi korábbi BMW-jével. A csapatnak tegnap még alkatrész ellátási gondjai voltak, ma pedig megnyerték a bemelegítő edzést. Az eső kicsit átrendezte az erőviszonyokat az élbolyban. Feltámadtak például a SEAT-osok, Rob Huff második, Pepe Oriola harmadik, Marc Basseng pedig ötödik lett.
Visszafogottabbá vált viszont néhány chevrolet-s csikó, Chilton csak 13., Nash pedig 14. lett.
A mezőny nagy része évek óta vagy még soha nem ment vizes pályán WTCC-s autóval, úgyhogy komoly kihívás lesz a két futam. Merthogy a meteorológusok azt ígérik, egész nap esni fog Monzában.
A monzai warm up végeredménye:

Monza_WU

Fotó: Eurosport

Az első futam közvetítése 14:45-kor kezdődik az Eurosport 2-n
Fotó: Sági Elemér, WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21