Peter Mills, az Autosport magazin túraautó szakújságírója összeállította a WTCC idei tíz legjobban teljesítő pilótájának rangsorát, amelyben Michelisz Norbert a három gyári chevrolet-s valamint Gabriele Tarquini mögött az ötödik helyen zárt. Mivel a brit hetilap napjaink egyik legrangosabb autósportos magazinja, érdemes odafigyelni, hogy mit firkálnak. Íme a ranglista, és hozzá néhány magyarázó szó.
1. Rob Huff (Bajnok, 5 győzelem, 2 pole, 3 leggyorsabb kör)
Kimagasló teljesítmény. A gyorsaság és a kiegyensúlyozottság páratlan keveréke volt rá jellemző idén, ezt mutatja, hogy 17-szer állt a dobogón. Tanult a tavalyi majdnem-sikerből, amikor a gyorsasága alapján megérdemelte volna a bajnoki címet, de egy kicsit elkönnyelműsködte a szezon második felét. Szerényen elismerte azt is, hogy Yvan Muller hibái is kellettek, de vajon Huff folyamatos nyomása nélkül hibázott volna ennyiszer a francia?
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
2. Yvan Muller (Összetett harmadik, 9 gy., 3 p., 8 lk.)
Kilencszer nyert idén, de ő is elismerte, hogy saját hibái nehezítették a címvédést. Muller három alkalommal ment bele idén valakibe úgy, hogy végül áthajtásos büntetést kapott. Emellett viszont a szokásos briliáns és megdöbbentő autókezelés ezúttal is jellemző volt rá. Nyolc győzelmet aratott az értékesebbnek tartott első futamokon, úgyhogy nem kérdés, ő volt a leggyorsabb versenyző idén.
3. Alain Menu (Összetett második, 6 gy., 4 p., 8 lk.)
Megint balszerencse hátráltatta a villámgyors svájcit. Menu ismét a lemaradt üldöző szerepét kapta miután kétszer is nullázott. Egyszer, amikor Stefano D'Astével ütközött Szlovákiában, majd amikor defektet kapott Ausztriában. Ezért elég sietős volt a dolga a bajnokság második felében, amikor egymás után három pole-t szerzett. Valós esélyei akkor szálltak el, amikor Muller kilökte Sanghajban, de az összetett második hely így élete legjobb WTCC-s eredménye. Könnyen előrébb is végezhetett volna ezen a listán.
4. Gabriele Tarquini (Összetett negyedik, 1 gy., 2 p., 0 lk.)
A korábbi világbajnok volt az egyetlen nem-chevys, aki első futamot tudott nyerni idén. Ez mutatja, hogy az 50 éves olaszban még mindig páratlan gyorsaság és harciasság rejlik. A szlovákiaringi győzelmével folytatta gyönyörű sorozatát, azaz továbbra is ő az egyetlen versenyző, aki 2005 óta minden WTCC szezonban nyert futamot.
5. Michelisz Norbert (Összetett hatodik, 1 gy, 1 p., 2 lk.)
Magyarországon az év sportolója lett, és 50.000 szurkolót repített a mennybe, amikor megnyerte hazai versenyét a Hungaroringen. Ezt megelőzően egy figyelemreméltó pole-t is szerzett Szlovákiában, ami után Tarquini elrontotta a versenyét. Az egyetemista Michelisz Sonomában a célig hajtotta Huffot, de végül két dobogós hellyel be kellett érnie. Az Egyesült Államokban szerzett pontok kulcsfontosságúak voltak a privát bajnokság megnyerésében, Michelisz ugyanis elég előnyt szedett össze, hogy túlélje az év végét, amelyet pár túl sokat akaró ellenfél eléggé megzavart.
Norbi mögött a további sorrend: 6. Tom Coronel, 7. Stefano D'Aste, 8. Pepe Oriola, 9. Tiago Monteiro, 10. Alex MacDowall. Az ő értékelésüket holnap olvashatjátok itt a Túraautó Hírblogon.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media 
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30