Suzuka_rajt_baleset

Fotó: Eurosport

Az első futamon aratott nagyszerű győzelem után viszonylag kevés szó esett eddig a második versenyen történtekről, amikor Michelisz Norbi rögtön a rajtot követően már az első kanyar előtt kiesett. Most megpróbáljuk összerakni az eseményeket, amik a futóműtöréshez vezettek.
Az Eurosport közvetítése során sajnos csak egy kameraállásból láttuk az esetet, amelyből nem látszott, pontosan mi is történt. Ám szerencsére ma már szinte mindenki rendelkezik kamerás telefonnal (főleg Japánban), és vannak, aki a kappan hangon, hamis gitárral eljátszott It's my life helyett értelmes dolgokat töltenek fel a Youtube-ra.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az elmúlt néhány órában két olyan szurkolói videót kaptunk, amelyen jól látszik, mi vezetett ahhoz, hogy az első futam győztese és a friss világbajnok is kiesett már az első kanyar előtt. Íme a két felvétel:
A két videót megnézve én továbbra is Mullert teszem felelősség a balesetért. Norbi láthatóan jól kapta el a startot, és bejött az előle induló Chilton mellé. Eközben Muller elkezdett befelé húzni, és vagy arra számított, hogy Norbi is ezt teszi majd, vagy egyszerűen terelni akarta a magyar pilótát.
Azt viszont nem látta, nem láthatta, hogy Norbi mellett ott van Chilton, aki ezért egy millimétert sem tudott jobbra húzódni. Az első videón látszik jól, hogy a két RML Chevrolet gyakorlatilag harapófogóba szorította a Hondát.
A három résztvevő közül ketten - Michelisz és Chilton - egyenesen mentek, Muller pedig fokozatosan jobbra húzott. Attól, hogy ő arra számított, hogy Norbi szintén elindul jobbra, még nem kell belemenni... Ha nem megy, nem megy, el kell fogadni.
Lehet írni véleményeket kommentben. :D
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21