Citroen_teszt_rajtracs

Fotó: Eurosport

Na, ha már szóba került az ötödik Honda kérdése (amiről azóta hivatalos infónk is van), akkor beszéljünk picit a negyedik Citroen C-Elysée-ről is. Ezt az autót a szezon során építi fel a francia márka, és a bajnokság második szakaszában a kínai Ma Qing Hua megy majd vele öt fordulót.
Az ötből egyelőre négy biztos: Moszkva, Spa, Sanghaj és Makaó, a még hiányzó versenyhétvégéről pedig később dönt a Citroen.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A valenciai teszt előtt olyan hírek röppentek fel, hogy a francia márka csak azért nem indítja valamennyi futamon a negyedik autót, mert nem maradt kapacitása időben elkészülni vele a fejlesztőmunka és a másik három C-Elysée mellett. Mindez azt sejtette, hogy az ideális terv a négy autó lett volna, ergo jövőre akár állandósulhat a negyedik Citroen.
Valenciában fel is tettem a kérdést Yves Mattonnak, a Citroen Racing igazgatójának, bár sejtettem, hogy a 2014-es szezon rajtja előtt nem fogok túl egzakt választ kapni a 2015-ös felállásról. :)
"Egyelőre nem tudom biztosra mondani, hogy állandó lesz-e jövőre a negyedik autó vagy sem. Annyit mondhatok, hogy idén azért nem indítjuk korábban és több futamon, mert nincs esély arra, hogy június előtt kész legyen" - mondta Matton a WTCC Blognak.
"Ami 2015-öt illeti, először szeretnénk látni idén hogyan mennek a dolgok, és csak azután döntünk a jövő évről. A bajnokság szabályait egyébként úgy írták meg, hogy egy gyártónak minél több autója van, annál jobbak az esélyei, tehát ilyen szempontból lenne értelme."
Szóba került Eric Néve egy korábbi nyilatkozata is. A WTCC jelenlegi szakmai tanácsadója pár éve még a Chevrolet csapat főnökeként azt mondta, szerinte a háromautós felállás az ideális egy gyári alakulat számára. Matton a rá jellemző könnyed humorral reagált a felvetésre.
"Eric jobban ért ehhez, mint én, úgyhogy azt hiszem, jobban teszem, ha megfogadom a tanácsát" - zárta nevetve a Citroen Racing első embere.
 Összegzésként: nem kell túlságosan a sorok között olvasni ahhoz, hogy az ember úgy érezze, van esély a negyedik C-Elysée állandósítására, ám a hivatalos döntés erről valószínűleg csak hónapok múlva születik meg.
Fotó: Citroen Racing
[ad#2]
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21