Hónapokkal ezelőtt már írunk Henk Vuikról és a holland pilóta nagy álmáról, nevezetesen, hogy egy nap a WTCC-ben versenyezzen az általa fejlesztgetett Mercedes C200-al. Nos, a világbajnokság egyelőre még távolabbi cél, ám jelentős lépés lehet, ha a Vuik Racing el tud indulni a 2013-as ETCC szezonban. A csapat két autóval szeretne nevezni az idén ötfutamos Európa-bajnokságra, melyek közül az egyiket maga a tulaj vezetné - tudta meg a TouringCarTimes.
A Super2000-es C200-akat annak idején még az STCC-be fejlesztették, sőt tavaly Tony Johansson rajthoz is állt az egyikkel néhány futamon a G-Rex csapat színeiben. Az Eb-n maga Henk Vuik ülhetne az egyik Mercedesbe, a másikat pedig kiadná bérbe egy vállalkozó kedvű csapatnak. Az ETCC jó lehetőség lenne a holland számára, hogy testközelből ismerkedjen meg a Túraautó Világbajnoksággal, hiszen három közös forduló is lesz 2013-ban, Monzában, a Szlovákiaringen és a Salzburgringen.
November végén, december elején több magyar csapat is jelezte indulási szándékát 2013-ban, az ő helyzetükről hamarosan részletesen is beszámolunk. Jó hír továbbá, hogy az Eurosport ismét ad majd összefoglalókat az Eb fordulókról, méghozzá a hétvégéket követő kedden, kora délután.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Fotó: Vuik Racing
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05