Henk Vuik nem egy szokványos figura, és nem szeret a megszokott úton járni. Míg a csapatok nagy része inkább jól kipróbált túraautókat vásárol, a holland pilóta-csapatfőnök a maga útját járja, és két S2000-es Mercedes C200-al versenyez. A Vuik Racing jövőre az S2000-es szabályokra alapuló német túraautó bajnokságban, az ADAC Procar sorozatban indul, ám nem ezen a szinten képzeli el a távolabbi jövőt, idővel szeretne feljebb lépni.
"Az egyik autó 2011 óta van a tulajdonomban, ez korábban a Thate Motorsporté volt, ahol az idei bajnok Jens Weimann versenyzett vele (2010 - legjobb eredmény egy 3. hely). A testvérét Svédországból vettem, ahol a G-Rex csapat használta az STCC-ben" - meséli Vuik.
A holland tulajdonos saját Mercedes kereskedéssel rendelkezik, ezen belül hozott létre egy kis motorsport csapatot, és természetesen ragaszkodik a háromágú csillaghoz. Ő a csapattulajdonos és a versenyző egy személyben, a hétvégék során pedig egy versenymérnök és három szerelő segíti a munkáját.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Vuik eredményes formaautós kezdés után 2010-ben döbbent rá arra, hogy mégis az az igazi, ha autó formája van a technikának, és belekezdett a túraautó programba. Idén a nyílt holland bajnokságba (Burando Production Open) nevezett a C200-zal, három futamot is megnyert, de a szezon végéről lemaradt, mivel nem érkezett meg az új motor az autóhoz. Azóta viszont minden szükséges munkát elvégeztek.
"Tulajdonképpen mindkét autó versenyre kérsz állapotban van, a szezonkezdet előtt még új rugókat fognak kapni. Ezeket az STCC-ben fejlesztették ki 2012-ben, és velük szerintem a győzelemért harcolhatunk 2013-ban" - folytatta a csapatfőnök.
Az egyik Mercedest ő maga vezeti, a másikat viszont kiadná, méghozzá a tehetős úrversenyzők számára nagyon népszerű "megjössz és beülsz" konstrukcióban. Nem nehéz kitalálni a lényegét: a versenyző perkál, a csapat elvégez minden munkát, a pilótának pedig csak be kell ülnie a felkészített autóba, és kezdődhet a móka. Benne van a bérleti díj, a szerviz, de még a kaja is.
2013-ban az ADAC Procarban indul a csapat, ám nem kizárt, hogy az ETCC-ben is rajthoz áll a Mercedes C200. A végső cél viszont még ennél is merészebb.
"Az álmom, hogy egy nap a saját csapatom versenyzőjeként rajthoz álljak a WTCC-ben, az autó pedig egy 1.6 turbómotoros Mercedes A-osztály S2000 lenne" - zárta Vuik.
Nem ellenkeznénk.
Itt találtok két videót a C200 jelenlegi változatáról. Ebben még természetesen szívó 2000 motor van.
Köszönet Bende Iminek, akik felhívta a figyelmünket erre a különleges sztorira.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: vuikracing.nl, Mercedes
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33