Menu_Aut_arc

Fotó: Eurosport

Alain Menu Sonomában visszatér a Túraautó Világbajnokságba, ám a tavalyi év második helyezettje az autó helyett a kommentátorállásba ül majd be. A korábbi kétszeres BTCC győztes svájci, akit néhány hete a korszak pilótái minden idők legjobb SuperTouring versenyzőjének választottak, a Francia Eurosport szakkommentátora lesz.
Menu tavaly élete legjobb eredményét érte el a WTCC-ben, amikor Rob Huff mögött második lett az összetettben. A mezőny egyik legrutinosabb pilótája akár a bajnoki címért is harcban lehetett volna, ám balszerencsés momentumok egész sora hátráltatta az év során.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A jó eredmény ellenére sem talált viszont csapatot magának 2014-re, bár a Forddal és a Bamboo Engineeringgel is kapcsolatba hozták. Utóbbival közel is jártak a megállapodáshoz, ám végül nem állt össze az anyagi háttér, mivel Menu nem tudott elég szponzorpénzt szerezni.
A WTCC helyett így átköltözött a Porsche Szuperkupába, ahol viszont nehezen indult számára a szezon. Barcelonában kiesett, Monacóban pedig a 21. helyen intették le. A harmadik versenyre pedigt már nem utazott el, mert egy szponzor nem tudta utalni a megígért összeget, aminek szerződésbontás lett a vége.
A tavasz során Menu a Citroennel is tesztelt, ezért sokan arra számítottak, hogy ő lesz Sebastien Loeb csapattársa 2014-ben. A franciák választása végül Yvan Mullerre esett, így egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő a rutinos svájci számára.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05