Menu_Chn

Fotó: Eurosport

Alain Menut régóta kedveli a magyar közönség. Az egymásra találás első momentuma talán a 2011-es hungaroringi WTCC forduló volt, amikor a tanár úr szinte elnézést kért, hogy Michelisz Norbi előtt megnyerte a második futamot. Aztán egy évvel később, amikor már a magyar fiú győzött, a svájci úgy nyilatkozott, jobban örül annak, hogy Michelisz mögött ért célba, mintha előtte jött volna be.
Ám ezeken kívül is számtalan szerethető, emberi megnyilvánulása volt a néha szentimentális, máskor hűvösen humoros Menunek. Nem véletlen hát, hogy a hazai közönség számára gyorsan Ő lett a legszimpatikusabb ellenség, a "gyűlölt" Chevrolet armada szerethető legkisebb fia.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Aztán jött Gyökér Péter rajza, amivel Menut tiszteletbeli zengős pilótává avattuk. Zoliék még egy vicces videót is kreáltak a sztoriból.
Talán ez volt az a pillanat, amikor beütött az a bizonyos gondolat. Senkit sem lehet hibáztatni érte, Zengő Zoliék már annyi váratlan húzással lepték meg az országot (WTCC, futamgyőzelem, két autó, privát bajnoki cím, Honda), hogy egy valódi sztárpilóta leigazolása sem tűnt már lehetetlen feladatnak. Szóval elindult a kis gondolat, amit tovább táplált néhány fotó, melyeken Menu Bús Edina mellett mosolyog a Zengő Motorsport évzáró partiján.
Aztán jött a Honda, és kiderült, hogy idén ismét egyautós csapatunk lesz a WTCC-ben. Ha volt is alapja a Menu-reményeknek, az ezzel a bejelentéssel szertefoszlott. De vajon volt-e? Vagy csak álmodoztunk? Sajnos az utóbbi.
"Soha nem tárgyaltam Zengő Zolival arról, hogy náluk versenyezzek. Egyszerűen csak jó barátok vagyunk" - árulta el Menu a Túraautó Hírblognak.
Mindegy, azért szép álom volt, és a tanár urat ezután is szeretni fogjuk.
Fotó: WTCC Media, Paddock.hu
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33