Menu_fajdalmas_Arc

Fotó: Eurosport

A Chevrolet gyár távozása után a márka WTCC-s pilótái nehezebb helyzetbe kerültek, mint azt sokan gondolták volna. Azt mindenki sejtette, hogy a jelenlegi körülmények között nem lesz könnyű megfelelő ülést találniuk, ám arra kevesen számítottak, hogy január végén még mindhárom versenyző állás nélkül tengődik majd.
Rob Huff és Yvan Muller helyzete egy picivel biztatóbb, ők még reménykedhetnek abban, hogy az RML összeszedi a pénzt a korábban már megszellőztetett kétfős privát Chevrolet csapatra. Ebben az esetben szinte biztosra vehető, hogy a címvédő és a háromszoros világbajnok versenyezne náluk.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Alain Menu neve is felmerült itt-ott az elmúlt hetekben. Szóba hozták a Bambooval (náluk még van egy kiadó ülés), és a Forddal is. A Team Aon WTCC-s programja azonban azóta enyhén szólva is lefulladt, és a svájci más lehetőségekben sem bízik igazán.
"Gyakorlatilag nem létezőnek mondhatók az esélyeim arra, hogy idén a WTCC-ben versenyezzek. A csapatok fizetős pilótákat keresnek" - foglalta össze röviden a jelenlegi helyzetet Menu a Túraautó Hírblog megkeresésére.
A háttérben viszont egész biztosan folyik a munka, hiszen a WTCC számára hatalmas érvágás lenne, ha elveszítenének három ilyen kaliberű versenyzőt. A BMW és a SEAT kiszállása már így is rengeteg klasszist vont el a világbajnokságtól, a sorozat egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy további sztárok tűnjenek el a rajtrácsról.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05