Menu_arc

Fotó: Eurosport

Szerda óta hivatalosan is tudjuk, hogy  2013-ban már nem találkozhatunk Alain Menu nevével a WTCC-s nevezési listák böngészése közben. A kétszeres brit túraautó bajnok nyolc évet töltött a világbajnokságon a Chevrolet színeiben, ám az amerikai márka távozása miatt új csapatot kellett keresnie. Több alkalommal is közel került ahhoz, hogy biztosítsa jövőjét a WTCC-ben, ám végül nem jött össze a szükséges pénz, így egy svájci csapattal a Porsche Szuperkupában folytatja.
"2004-ben két versenyen indultam a brit Porsche Carrera kupában, a VIP autót vezethettem az Oulton Parkban, megszereztem a pole-t, és megnyertem mindkét futamot. Azóta ott motoszkált a fejemben, hogy valamikor jó lenne a Porsche Mobil1 Szuperkupában menni. Kilenc év után idén egy svájci csapatnál, a Fach Auto Tech-nél adódott meg ez a lehetőség" - mesélt új állásáról Menu a Túraautó Hírblognak.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
3 ÓRA
Nyolc év után tehát a svájci pilóta nélkül rendezik majd meg a Túraautó Világbajnokság futamait, pedig kevés olyan pilóta van a mezőnyben, akit annyi csapattal hoztak volna szóba, mint Menut. Most, hogy a szerződéseket aláírták már végre lehet beszélni arról, mi minden lehetett volna.
"Közel jártam a megállapodáshoz a Bambooval, sokáig úgy volt, hogy én leszek James Nash csapatársa. Ám mindez attól függött, hogy sikerül-e összeszedni a szükséges költségvetést. Végül sajnos nem jött össze. Az RML ideális esetben megtartotta volna mindhármunkat, de ott is az anyagiak szóltak közbe. Én az elején megmondtam az RML-nek és a Bamboonak, hogy 100 ezer eurónál több szponzorpénzt semmiképp sem tudok magammal hozni. Így nem nehéz elképzelni, hogy mennyire kicsi esélyem volt bármelyik csapathoz is bekerülni" - folytatta a tavalyi év ezüstérmese.
"Egy ideig még folytak egyeztetések a szervezőkkel, hogy induljak az egyik Forddal, de számomra úgy tűnt, ott sem haladnak valami jól a dolgok, azért úgy döntöttem, keresek valami új kihívást, ami a Porsche Szuperkupa lett."

Porsche_menu

Fotó: Eurosport

Menu új "otthona" legalább annyira rangos bajnokság, mint a WTCC, hiszen a Forma-1 állandó betétfutamaként hatalmas közönség előtt és a világ legjobb versenypályáin rendezik a futamokat. Ennek ellenére a svájci nem zárja ki a visszatérést.
"A WTCC egy nagyon jó bajnokság, kiválóan szervezett, komoly nézettséggel rendelkezik, és remek a hangulat a paddockban. Nagyon szerettem része lenni, de minden korszak lezárul egyszer. Azért persze elképzelhető, hogy valamikor visszatérek, úgyhogy figyeljen mindenki."
A Porsche Szuperkupa két szempontból is jó választás. Egyrészt az Eurosport élőben közvetíti a futamokat, másrészt van magyarországi verseny, ahol Menu ismét találkozhat szurkolótáborával.
"Nagyon jól esik a magyar WTCC rajongók szeretete, és ez a dolog kölcsönös. Elképesztően lelkesek, és fantasztikus hangulatot tudnak teremteni a Hungaroringen. De nem búcsúzkodom, hiszen remélem, hogy a szurkolóim közül sokan kinn lesznek a magyarországi Porsche Szuperkupa versenyen július 26-a és 28-a között" - zárta Menu.
Ennek ellenére a Tanár úr nagyon is hiányozni fog a WTCC mezőnyből.
Fotó: Alain Menu, WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00