Alain Menu nagyszerű formába került a 2012-es szezon végére, ám nagyrészt önhibáján kívül nagyon nehéz  a helyzete az idényzáró forduló előtt. A bajnokság első felében a rutinos svájci kicsit háttérbe szorult két csapattársa, Yvan Muller és Rob Huff mögött. Három futamot ugyan megnyert, de kétszer is nullázott, és összesen hatszor marad le a dobogóról, ami a Chevrolet-k fölényét ismerve kicsit sok. A Curitibát követő nyári szünetben viszont nagyon összekapta magát, és azóta egyértelműen ő a legjobb a gyári csapaton belül.
Egyhuzamban háromszor megszerezte a pole pozíciót, Japánban és Kínában is megnyerte az első futamot, és Sonomában is győzött volna, ha nem kell az élről kiállnia szervóproblémák miatt. A megszerzett pontok tekintetében egyébként a sanghaji volt Menu idei legeredményesebb hétvégéje (pole, egy győzelem és egy második hely), a svájci mégis roppant csalódottan távozott Kínából, hiszen Muller az élről lökte ki a második futamon, és így rengeteg pontot veszített Huffal szemben.
A makaói idényzáróra Menu 35 pontos hátránnyal érkezik a bajnokság második helyén, és mivel összesen 55-öt lehet szerezni, csak a szerencse segíthet rajta.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
6 ÓRA
"Még mindig olyan helyzetben vagyok, hogy harcolhatok a bajnoki címért, és nem fogom feladni az utolsó pillanatig. Ám Sanghaj óta egyértelműen Robnak kedvez az állás, viszont Makaó az Makaó..." - reménykedik Menu
"Természetesen nagyon csalódott vagyok a kínai második futam miatt, de ilyen az élet. A két verseny között megpróbáltam kicsit kikapcsolódni, Ázsiában maradtam, hogy tökéletes állapotban legyek az idényzáróra."
"Makaóban zárul egyébként a Chevrolet WTCC-s szerepvállalása is. Komoly kiváltság volt részese lenni ennek a különleges kalandnak, és nyolc éven át tagja lenni egy fantasztikus csapatnak. Úgyhogy az eredménytől függetlenül a vasárnap este egy speciális pillanat lesz mindannyiunk számára" - zárta Menu.
A svájci pilóta egyébként az összetett második hellyel is élete legjobb eredményét érné el a WTCC-ben, ám ez érthető módon nem nagyon vigasztalja. Főleg, hogy 49 éves lévén nem tudhatja, lesz-e még valamikor a világbajnoki címre esélyes technika a kezei között.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05