Menu_Aut_arc

Fotó: Eurosport

Ma délelőtt megírtuk, hogy a WTCC-re készülő Citroen ismét tesztelte Jaramában a pályaversenyzésre átalakított DS3 WRC-t. Az eddigiekkel ellentétben viszont nem csak a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb ment a kísérleti autóval, hanem a gyári Chevrolet csapat korábbi pilótája, a WTCC-ben tavaly második helyen záró Alain Menu is volán mögé ült.
Menu idénre nem talált magának helyet a világbajnokságon, így a Porsche Szuperkupába igazolt, a Citroen hívására viszont nem akart nemet mondani. A francia csapat számára pedig nagyon jól jöhettek a svájci visszajelzései, aki az elmúlt húsz évet a nemzetközi túraautózás élvonalában töltötte, két bajnoki címet szerzett a BTCC-ben, ment a DTM-ben, és rendkívül sikeres volt a világbajnokságon is.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
A WorldTouringCars megkeresésére Menu megerősítette a teszt tényét, ám titoktartási kötelezettsége miatt nem árulhatott el részleteket.
"Jelenleg csak annyit mondhatok, hogy valóban sor került a tesztre, mivel a Citroennek szüksége volt egy tapasztalt túraautó pilótára, én pedig éppen szabad voltam. Teszteltünk egyet közösen Jaramában, és minden terv szerint ment" - mondta Menu a WTC-nek.
A Porsche Szuperkupa 2013-as szezonja május 12-én Barcelonában rajtol.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00