Menu_coronel_arc

Fotó: Eurosport

Még véget sem ért a 2013-as szezon, máris valósággal röpködnek az átigazolási pletykák a levegőben. Az utóbbi napok során Alain Menu és Tom Coronel volt a legkapósabb név, kettejüket együtt összesen öt csapattal hozták összefüggésbe.
Kezdjük a Tanár úrral, aki az idei évre nem talált helyet magának a WTCC-ben (forráshiány miatt), ezért a Porsche Szuperkupába igazolt, ám két fordulót követően onnan is mennie kellett, szintén anyagi okokból.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Azóta nem ült autóban komoly versenyen, tavasszal viszont besegített a Citroennél, így nem véletlen, ha továbbra is esélyesnek tartják a harmadik C-Elysée ülésére. Személy szerint én nem nagyon hiszek ebben a forgatókönyvben, érzésem szerint kereskedelmi szempontok döntenek majd a harmadik Citroen pilóta kilétéről, aki így vagy dél-amerikai, vagy ázsiai versenyző lehet.
A Crash.net magazin újságírója szerint a Citroen mellett a Lada sem kizárható Menu esetében, harmadik esélyként pedig a Zengő Motorsport Hondáját jelölte meg.
Ami igaz az igaz, Zoli csapata az opciós jognak köszönhetően igen kapós lett a pilóták körében, főleg miután vészesen fogy a még elérhető 2014-es autók száma.
Pletykának nem rossz, de azért gondolkodjunk kicsit. Tegyük fel, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel Menu eljön fizetés nélkül. Idén tavasszal akkor is "csak" kb. 100 ezer euró szponzorpénzt tudott összeszedni, ami nagyon kevés lenne a Honda Civic éves versenyeztetéséhez. Szóval Menuvel csak akkor érdemes számolni, ha a Zengő Motorsportra rászakad a bank, ám ha Magyarországról jön a plusz pénz, az inkább egy magyar pilóta esélyeit növelheti.

Menu_norbi

Fotó: Eurosport

Mindenesetre, biztos ami biztos, megkérdeztük a Tanár urat, mi a helyzet?
"Sajnos nem sok mindent mondhatok. Szeretnék visszatérni a WTCC-be, nyitott vagyok minden ajánlatra, és úgy érzem, még mindig hasznára lehetnék egy márkának / csapatnak / csapattársnak" - mondta Menu a WTCC Blognak.
Térjünk át Coronelre. Szintén a Crash.net újságírójától tudjuk, hogy a holland előtt jelenleg két lehetőség áll. Az egyik, hogy marad a ROAL Motorsportnál, bár egyelőre nem tudni, mi lesz az ex-gyári alakulat sorsa.
A másik egy érdekesebb verzió, a kolléga ugyanis egy holland hondás csapatot emleget. Itt több variáció lehetséges. Az egyik - és azt tartom a legvalószínűbbnek - hogy Coronel megpróbálja megszerezni az egyik 2013-as Civic-et, és azzal indul a Yokohama kupában.
A másik, hogy az angol kolléga kicsit előreszaladt az időben, és arra gondol, hogy ha Zoliék nem tudják megtartani a második autót, akkor arra Coronel csaphat le. Erre kicsit esélyt látok, mivel azt konkrétan tudom, hogy Tom kapitány mögött nem áll olyan komoly anyagi háttér, hogy ezt egyedül megtegye.
Ha tudtok titkot tartani, annyit azért elárulok, hogy a kopasz mókamester Sanghajban fel fogja keresni a Zengő Motorsport boxát, méghozzá elég konkrét kérdésekkel.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05